Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 33. Yaz Olimpiyat Oyunları, bir skandala daha ev sahipliği yaptı. Sporcuların madalyalarının kalitesinin bir hafta içinde belirgin bir şekilde bozulması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Savcılardan Trump'a ağır suçlama: "Seçim sonrası suça başvurdu" Savcılardan Trump'a ağır suçlama: "Seçim sonrası suça başvurdu"

Olimpiyat madalyalarının düşük kalitesi, ünlü kaykaycı Nyjah Huston'un sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi. Huston, madalyasını aldıktan sadece bir hafta sonra, madalyanın belirgin bir şekilde bozulduğunu belirtti. Instagram'dan paylaştığı fotoğrafa, "Bu Olimpiyat madalyaları yepyeni olduklarında harika görünüyorlar. Ama biraz terli cildimde beklettikten ve hafta sonu arkadaşlarımın takmasına izin verdikten sonra..." notunu ekledi.

"MADALYA SAVA GİDİP DÖNMÜŞ GİBİ"

 Hustonmadalyalara dair "(Olimpiyat madalyaları) görünüşe göre düşündüğünüz kadar yüksek kalitede değiller. Kaba görünüyor. Bilmiyorum, olimpiyat madalyaları, kaliteyi biraz yükseltmeliyiz. Madalya savaşa gidip dönmüş gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Nyjah Huston, X Oyunları'nda 12, Dünya Şampiyonaları'nda ise altı kez altın madalya kazanmış bir sporcu. Ayrıca, dokuz gümüş ve dört bronz madalyası bulunuyor. Bu skandal, Olimpiyat madalyalarının kalitesizliği konusunda büyük bir tartışma başlattı.

Muhabir: Haber Bülteni