28 Ağustos'ta başlayan Paris 2024 Paralimpik Oyunları, bugün düzenlenen görkemli kapanış töreniyle sona erdi. Stade de France’da gerçekleştirilen törene binlerce sporsever katılırken, Paris 2024 Olimpiyatları Komite Başkanı Tony Estanguet, Uluslararası Paralimpik Komitesi Başkanı Andrew Parsons ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da törende yer aldı.

Türk Bayrağını Umut Ünlü ve Kübra Korkut Taşıdı

Kapanış seremonisinde Türk bayrağını başarılı sporcular Umut Ünlü ve Kübra Korkut taşıdı. Para yüzmede 50 metre serbest S3 ve 200 metre serbest S3 kategorilerinde altın madalya kazanan Umut Ünlü, Türkiye’yi gururlandırırken; para masa tenisinde kadınlar S7 kategorisinde yarışan Kübra Korkut, gümüş madalya ile oyunları tamamladı. Türkiye, toplamda 28 madalya ile büyük bir başarı elde etti.

Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz istifa etti

Dünya Devleri Arasında Türkiye'nin Yeri

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda en fazla madalya kazanan ülke Çin oldu. Çin, 94 altın, 76 gümüş ve 50 bronz olmak üzere toplam 220 madalya ile oyunların zirvesinde yer aldı. Birleşik Krallık ise 49 altın, 44 gümüş ve 31 bronz madalya ile ikinci sırada yer alırken, ABD toplamda 105 madalya ile üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise başarılı performansıyla Paralimpik Oyunları’nda öne çıkan ülkelerden biri oldu.

Los Angeles 2028 İçin Geri Sayım Başladı

Kapanış töreninde son olarak Paralimpik Oyunları bayrağı, Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’a teslim edildi. Los Angeles, 2028 yılında Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kaynak: İHA