Avrupa Miras Günleri kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen “Paylaştığımız Ortak Kültür ve Değerler” başlıklı fotoğraf sergisi AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas ve Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski’nin katılımıyla gerçekleşti. 

Ortak kültür mirasın önemine vurgu yapan AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Jurgis Vilčinskas, “Bu özel sergi, Avrupa Birliği ve Türkiye'yi birbirine bağlayan ortak kültür mirası üzerine düşünmemiz için bir vesile oluyor. Sergiyi gezerken, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki bağların güçlendirilmesinde kültürü korumanın önemini hatırlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Polonya Cumhuriyeti geçici Maslahatgüzarı Radosław Sadowski ise konuşmasında “Bugün Avrupa Birliği, Üye Devletleri ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki kalıcı ortaklıkların bir kanıtı olan bir serginin açılışını yapıyoruz. Polonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin dış mekan çitlerinde sergilenen çarpıcı resimler, iş birliğinin, paylaşılan değerlerin ve kültürel mirasımızı koruma ve kutlama konusundaki ortak kararlılığımızın öyküsünü anlatıyor” ifadelerini kullandı. 

Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Katılımcıları fotoğrafların ardında yatan hikayeleri keşfetmeye davet eden Sadowski,  “Her bir proje için sarf edilen çabayı ve özveriyi takdir etmeye ve bizi birleştiren kalıcı bağlar üzerinde düşünmeye davet ediyorum. Bu olağanüstü eserler koleksiyonu, ortak mirasımızı ve bizi birbirimize bağlayan değerleri kutlamak için eşsiz bir fırsat sunuyor” dedi. 

Muhabir: Cansel Yıldız