"Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu "Tarikatçı dekan istemiyoruz" diyen öğrencilere ve il başkanına suç duyurusu

Türkiye'nin 22. Başbakanı Tansu Çiller'in eşi ve iş insanı Özer Çiller, geçirdiği kalp krizi sonucu bu sabah 86 yaşında hayatını kaybetti. Bu vefat haberi sonrası Çiller ailesi, ülkenin gündem maddeleri arasına girdi. Sosyal medyada bazı kullanıcılar baş sağlığı mesajları paylaşırken, bazıları ise Tansu Çiller'i sert bir şekilde eleştirdi. Aralarından en dikkat çekeni ise DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan’ın yorumu oldu.

PERVİN BULDAN'DAN ÇARPICI AÇIKLAMA

DEM Parti Van Milletvekili ve Eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tansu Çiller'e yönelik sert ifadeler kullandı. Pervin Buldan, 1990'lı yıllarda hayatını kaybeden eşi Savaş Buldan'ın ölümünü anımsatarak, Çiller'i hedef aldı.

“NE KADAR MANİDAR DEĞİL Mİ”

Buldan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay'ın 30. katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle"

NE OLMUŞTU?

Tansu Çiller, 1993-1996 yılları arasında Türkiye'nin başbakanı olarak görev yaptı. Bu dönemde yaşanan insan hakları ihlalleri ve faili meçhul cinayetler, Çiller hükümetinin en çok eleştirildiği konular arasında yer aldı. Savaş Buldan da 1994 yılında kaçırılarak öldürüldü.

1990'lı yıllar, Türkiye'nin siyasi tarihine damgasını vuran olaylarla dolu bir dönem olarak bilinir. Bu dönemde, devletin çeşitli kademelerinde yaşanan insan hakları ihlalleri ve faili meçhul cinayetler, toplumda derin izler bıraktı. Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay da bu dönemde hayatlarını kaybeden isimler arasında yer aldı.

Muhabir: Haber Bülteni