Pink Martini adlı müzik grubu, sıra dışı tarzı ve performanslarıyla müzik severlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Kullanıcılar, Pink Martini hakkında araştırmalar yapıyor. İşte detaylar...

Pink Martini Kimdir?

Pink Martini, 1994 yılında piyanist Thomas M. Lauderdale tarafından Portland, Oregon'da kurulan bir müzik grubudur. Grubun müzik repertuarı oldukça geniş olup, Latin müziği, lounge, Avrupa Klasik Müziği ve caz gibi çeşitli tarzları içermektedir. Pink Martini'nin müziği genellikle belirli bir dönemin içerik ve stilini andıran vintage music olarak anılmaktadır.

Pink Martini Nerelerde Konser Vermişti?

Grup, ilk kez Avrupa'da Cannes Film Festivali'nde sahne aldı. 2003 yılına kadar Fransa, İspanya, Portekiz, Belçika, İsviçre, Monako, Yunanistan, Türkiye, Peru, Tayvan, Lübnan ve ABD'de çeşitli defalar sahne almış ve başka orkestralara da eşlik etmiştir. Şarkı sözleri İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, Japonca, Türkçe, Arapça ve Modern Yunanca gibi birçok dile hitap etmektedir.

Pink Martini Albümleri

Pink Martini'nin ilk albümü, Sympathique, 1997 yılında grubun kendi firması Heinz Records tarafından çıkarıldı ve dünya çapında 1.3 milyondan fazla satış yaptı. İkinci albümleri Hang on Little Tomato, 2004 yılında piyasaya sürüldü. Bu albümde, grubun baş vokalisti China Forbes ve Thomas M. Lauderdale şarkı sözlerini yazmaya devam ettiler. Birçok şarkı, film ve yazılımlarda kullanılmıştır.

Pink Martini Hangi Ülkenin Müzik Grubu?

2005 yılında Pink Martini, Portland Arlene Schnitzer Concert Hall'de canlı performans sergiledi ve bu performans National Public Radio'da canlı yayınlandı. Grup, sahne alacak yer bulmakta zorluk çekse de, arkadaşları Norman Leyden'in yardımı ile ülke çapındaki orkestraların sahnelerinde performans sergileme imkânı buldular. 2007 yılında BBC Two'nun Later with Jools Holland programında ve 2007 Ekim'de Hollywood Bowl'da misafir sanatçılar Carol Channing ve Henri Salvador ile sahne almışlardır.

Pink Martini Solistleri ve Üyeleri

Pink Martini'nin üyeleri arasında China Forbes (vokal), Storm Large (vokal), Thomas M. Lauderdale (piyano), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompet), Doug Smith (vibrafon ve perküsyon), Brian Lavern Davis (konga, davul ve perküsyon), Derek Rieth (perküsyon), Martín Zarzar (davul), Phil Baker (bas), Timothy Nishimoto (vokal ve perküsyon) ve Maureen Love (harp) bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, turnelerde Pansy Chang (çello), Dan Faehnle (gitar), Claude Giron (çello), Brant Taylor (çello) ve Nicholas Crosa (viyolin) gibi üyeler de gruba eşlik etmektedir.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Diskografi

  • Sympathique (1997)
  • Hang on Little Tomato (2004)
  • Hey Eugene! (2007)
  • Splendor in the Grass (2009)
  • Joy To The World (2010)
  • A Retrospective (2011)
  • 1969 (2011)
  • Get Happy (2013)
Muhabir: Haber Bülteni