Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti Barok Dönemi'nden günümüze: Dritan ve Serklana Gani'den müzik ziyafeti

Polatlı’da Belediye Başkanı Mürsel Kızılkaya ile Polatlı Pazarcılar Odası Başkanı Ali Karaca arasında 31 Mart yerel seçimleri öncesi başlayan gerginlik devam ederken, karşılıklı açıklamalar ilçenin en önemli gündemi oldu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Perpa pazar yerinde çıkan gerginlikler sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Başkan Yıldızkaya, Karaca ve yardımcısı Harun'un köylü pazarcılardan bağış adı altında para talep ettiklerine dair ciddi duyumlar aldıklarını belirterek, bu tür haksız kazanç elde etme girişimlerine karşı gerekli tüm önlemlerin alındığını vurguladı.

TEHDİT İDDİALARI

Başkan Yıldızkaya, Karaca'nın köylüleri tehdit ederek pazara gelmemelerini sağladığını ve bu duruma boyun eğmeyen pazarcıların zabıta ve polis eşliğinde tezgah açabildiklerini ifade etti. Gerginliklerin artmasına ve hatta polise saldırıya kadar varan hukuksuzlukların tek sorumlusunun Ali Karaca olduğunu belirten Yıldızkaya, Karaca'nın Polatlı pazar yerlerinde bir asayiş sorunu haline geldiğini söyledi.

Yıldızkaya, Karaca’nın mafyatik bir yapılanma ile pazarcı esnafını sindirmeye çalıştığını ve bu duruma kesinlikle izin vermeyeceklerini açıkladı. Ayrıca, Fatih Mahallesi'nde yapımı tamamlanan pazar yerinin açılmasının da Karaca'nın manipülasyonları yüzünden geciktiğini iddia eden Yıldızkaya, bu süreçte adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş