Polatlı ismiyle özdeşleşen soğanına coğrafi işaret belgesi verilmesinin ardından ilçeye özgü çorba, gözleme ve karadut pekmezi için de coğrafi işaret hazırlıklarının başladığı belirtildi.

Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odasının katkılarıyla Polatlı soğanı için geçen yıl yaptıkları coğrafi işaret başvurusunun olumlu sonuçlandığını söyledi.

Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları Akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ediyor! 1 Ekim 2024 benzin, motorin, LPG fiyatları

Şehrin marka ürünü Polatlı soğanı için yaptıkları coğrafi tescil başvurusunun 10 ay gibi kısa bir sürede onaylanmasından mutlu olduklarını ifade eden Sakarya, Polatlı çorbası, gözleme ve karadutlu pekmezi için de coğrafi tescil çalışması yürüttüklerini belirtti.

 Ulvi Sakary “İlçemizin ilk ve tek coğrafi işaretli ürünü Polatlı Soğanı AB Coğrafi İşaret yoluna çıktı.16.04.2021 tarihinden itibaren 725 nolu coğrafi işaret tescil belgesini Türk Patent Kurumu'ndan alan Polatlı Soğanı için yürüttüğümüz AB coğrafi işaret başvurusunu uzun uğraşlar sonucu 12.07.2024 tarihi itibariyle yaptık. İlçemize ve ilçemiz tarımına hayırlı olmasını diliyoruz ”diye konuştu.

Muhabir: Burcu Çayan