Rusya Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Ukrayna'nın enerji altyapısını hedef alarak uzun menzilli ve yüksek hassasiyetli silahlar ile İHA'lar kullanarak saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. Öğle saatlerine gelindiğinde ise Rusya'nın İHA saldırılarının ikinci dalgasını başlattığı bildirildi. Bu saldırılar, Polonya'nın da bölgedeki hava sahasını daha dikkatli bir şekilde kontrol etmesine yol açtı.

Polonya'dan Acil Durum Tedbirleri

Polonya, Rusya'ya ait bir intihar İHA'sının hava sahasını ihlal etmesinin ardından hızla karşılık verdi. Sabah saatlerinde Polonya Silahlı Kuvvetler Harekat Komutanlığı, Rus Tu-95 bombardıman uçaklarının kalkışı üzerine ülkenin güneydoğusunda bir askeri uçağı havalandırdı. Güvenliğin sağlanması için tüm önlemlerin alındığı belirtilirken, halk da bölgedeki ses seviyesindeki olası artış konusunda uyarıldı.

Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor Netanyahu'nun yolsuzlukları Kanada'da uluslararası sinemaya uyarlanıyor

Ukrayna'dan Çatışma Raporları

Ukrayna genelinde, Rus bombardıman uçaklarının havalanmasının ardından hava saldırısı sirenlerinin çalmaya başladığı bildirildi. Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, Rus ordusunun Harkiv'e yönelik bir saldırı düzenlediğini ve bazı bölgelerde patlama seslerinin duyulduğunu açıkladı. Kiev yönetimi ise Rusya'nın İHA saldırılarının ikinci dalgasının başladığını doğruladı.

Muhabir: Haber Bülteni