OSTİM Teknik Üniversitesi, Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun ekonomi bilimine yaptığı katkıları ve ülkemize olan etkisini takdir ederek kendisine fahri profesörlük unvanı verme kararı aldı. Üniversite yetkilileri, Acemoğlu'nun akademik başarılarının ve uluslararası alanda kazandığı itibarın, genç akademisyenlere ve öğrencilere ilham kaynağı olacağını ifade ettiler.

Fahri Profesörlük Tevcih Töreni, 12 Ağustos 2024 Pazartesi günü saat 10.00’da OSTİM Teknik Üniversitesi Ana Kampüs F Blok 3. Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Törene, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin yanı sıra çeşitli üniversitelerden önemli isimler de katılacak. Tören programı kapsamında, Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun iktisat bilimine ve eğitime olan katkıları vurgulanacak ve kendisine fahri profesörlük unvanı takdim edilecek.

Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı Başkent Üniversitesi'nden Uluslararası Ortopedi ve Travmatoloji Konferansı

PROF. DR. DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) iktisat profesörü olarak görev yapmaktadır. İktisat teorisi, siyasi ekonomi ve ekonomik kalkınma alanlarında yaptığı yenilikçi ve derinlemesine araştırmalarla tanınan Acemoğlu, birçok prestijli ödülün sahibidir. Çalışmaları, ekonomilerin ve siyasi kurumların evrimi, gelir dağılımı ve teknolojik değişim konularında önemli katkılar sağlamıştır.

Muhabir: Sevda Ecem