Görür: "Deprem Üretecek, Çok Yakında"

Prof. Dr. Görür, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "Şu anda Tunceli'de deprem bekliyorum. Erzincan'ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur, biz ona Yedisu Fayı diyoruz. Deprem ürettim, üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde ve yıkıcı bir deprem olur. Oradaki bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de insanımız hayatını kaybeder."

Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da Harun Farocki Retrospektifi Kapsamında "Labour in a Single Shot" Atölyesi ve Pop-up Sergisi Ankara'da

Valilikler ve Yerel Yönetimler Uyarıldı

Görür, açıklamalarında Tunceli Valisi ve bölgedeki diğer yetkililerle görüştüğünü ve gerekli uyarılarda bulunduğunu belirtti. "Tunceli’de çalışmalar yapılıyor. Karlıova’ya son deprem yapan fay geliyor. Karlıova, Bingöl, Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ, Elazığ’dan Malatya ve Hatay’a uzanan bir hat var. Şimdi beklediğimiz diğer deprem Karlıova ile Bingöl-Göynük arasında, tam çatal noktada" dedi.

20 Şubat Depremleri Enerji Transferi Yapmış Olabilir

Naci Görür, ayrıca 20 Şubat depremlerinin bu bölgeye enerji transfer etmiş olabileceğini belirterek, "Depremin nerede olacağını soruyorsunuz, Bingöl, Karlıova ve Erzincan arasında en az 7.4 büyüklüğünde bir deprem olabilir" ifadelerini kullandı.

Depreme Karşı Hazırlık Çağrısı

Prof. Dr. Görür’ün bu uyarıları, bölgede yaşayan vatandaşların ve yerel yönetimlerin depreme karşı daha hazırlıklı olmaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Deprem riskinin yüksek olduğu bu bölgede acil tedbirler alınması gerektiği konusunda uzmanlar uyarıda bulunuyor.

Muhabir: Haber Bülteni