Yaşam

Pursaklar'da yeni alternatif bulvar ve alt geçit açılışına sayılı günler kaldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Pursaklar'da yaşanan trafik sorunlarını çözmek amacıyla başlattığı "Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi" projesinde sona yaklaşıyor. Projenin yüzde 98’i tamamlanmış durumda. 25 Ağustos akşamı Esenboğa Havalimanı-şehir merkezi güzergahı trafiğe açılacak olup, tüm bağlantı yollarının 30 Ağustos’ta tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Abone Ol

Ankara'nın trafik problemlerini çözmek için önemli adımlar atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Protokol Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar’a giriş ve çıkışlarda yaşanan yoğunluğu hafifletmek amacıyla yeni bir alternatif bulvar ve alt geçit projesi geliştirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın hızlı bir şekilde yürüttüğü çalışmalarda sona yaklaşılırken, proje sayesinde U dönüş alt geçidinin yetersiz kalması nedeniyle yaşanan trafik sıkıntıları ortadan kaldırılacak.

30 Ağustos’ta Hizmete Girmesi Bekleniyor

Protokol Yolu üzerinde yer alan ve 700 metre uzunluğunda olan bu yeni alt geçit, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritten oluşuyor. Alt geçidin üzerine inşa edilen kavşak sayesinde Beylerbeyi-Emek Caddesi kesişiminde bir bağlantı yolu oluşturulacak. Böylece, Pursaklar’a gelen ve ilçeden çıkan araçlar için Protokol Yolu’ndan tüm yönlere kolayca ulaşım imkanı sağlanacak.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Esenboğa Havalimanı’ndan şehir merkezine giden güzergah 25 Ağustos’ta trafiğe açılacak, diğer tüm giriş-çıkış yolları ise 30 Ağustos’ta tamamlanarak hizmete girecek.

Trafik Yoğunluğu Azalacak

Proje ile ilgili bilgi veren Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Yapım Kontrolörü Ufuk Yıldız, şu ifadeleri aktardı:

“Şu anda köprümüzün imalatının yüzde 98’i tamamlanmış durumda. Projemiz kapsamında alt geçitte ve yan yollarda asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Pursaklar ilçesiyle Karacaören Mahallesi’ni birbirine bağlamış olacağız. Aynı zamanda Pursaklar ilçesine ikinci bir alternatif kavşak oluşturduğumuz için ilçenin trafik yoğunluğunu azaltarak, trafik düzen ve güvenliğini de temin etmiş olacağız”