Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir? Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan kimdir?

Sosyal medyada Ceza'nın öldüğüne dair bilgiler yer alırken rapçi Ceza'nın kim olduğu araştırılıyor. Peki, Rapçi Ceza kimdir? Ceza nereli, kaç yaşında?

Rapçi Ceza kimdir?

Ceza, gerçek adıyla Bilgin Özçalkan, 31 Aralık 1976 tarihinde Üsküdar, İstanbul'da doğmuştur. Türk rap müziğinin en önemli isimlerinden biri olarak tanınan Ceza, genç yaşlarda müziğe olan ilgisini keşfetmiş ve kendisine "Ceza" takma adını, atışmalarda rakiplerinin ve seyircilerin sıkça söylediği "cezamız geldi" ifadesinden esinlenerek almıştır. Public Enemy grubundan etkilenen Ceza, sert sözleri rap müziğiyle dışa vurmanın yolunu bulmuş ve bu temelde kariyerine yön vermiştir.

Ceza’nın Kariyeri

Ceza'nın müzik kariyeri, 1995-1996 yıllarında kurduğu "Uslanmaz Çocuklar Senfonisi" (U.C.S) adlı grupla başlamıştır. Grubun dağılmasının ardından 2000 yılında Hammer Müzik ile anlaşarak "Meclisi Ala - İstanbul" albümünü çıkarmıştır. Bu albüm, Ceza'nın müzik kariyerinde büyük bir çıkış yapmasına vesile olmuştur.

2001 yılında "Anahtar" albümünü çıkarmış ve bu albümle profesyonel bir video klip çekmiştir.

2004 yılında RockIstanbul gibi önemli organizasyonlarda sahne alarak geniş bir kitleye hitap etmeye başlamıştır. Aynı dönemde, Burcu

Güneş'in "Ay Şahit" albümündeki "Sahilden" şarkısında, Candan Erçetin ile "Melek" albümünde birlikte çalışmıştır.

Fatih Akın'ın yönettiği "İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek" belgeselinde ve "Kebab Connection" filminde rol almıştır.

Ceza'nın müzik kariyerinde önemli bir yer tutan düetler arasında Sezen Aksu ile "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" ve "Şinanay" şarkıları bulunmaktadır. Ayrıca, Mercan Dede'nin "Su" albümünde de yer almıştır. Ceza, Killa Hakan ile birlikte hazırladığı albümlerle ve düetlerle de dikkat çekmiştir. Son yıllarda "Suspus" (2015) ve "Beatcoin" (2019) gibi single'lar çıkaran Ceza, 2022'de GOKO! prodüktörlüğündeki "Bakabaka" şarkısını yayımlamıştır.

Ceza'nın Kişisel Hayatı

Ceza, annesi Servet Özçalkan'ı 2004 yılında, babası Danyal Özçalkan'ı ise 2019 yılında kaybetmiştir. Ailesinin Çanakkale Savaşı'nda 7 şehit verdiğini ifade etmiştir. Evli olan Ceza'nın eşi Alp Altaç ve bir kız çocuğu bulunmaktadır. Sanatçı, eşi ve kızıyla birlikte yaşamaktadır.

Ceza Öldü mü?

Bugüne kadar Ceza'nın ölümüne dair herhangi bir resmi açıklama veya bilgi bulunmamaktadır. Türk rap müziğinin önemli isimlerinden biri olan Ceza, müzik kariyerine aktif olarak devam etmektedir ve sosyal medya üzerinden de hayranlarıyla etkileşimde bulunmaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni