Pazar günü yaşanan helikopter kazası, İran'da derin bir üzüntüye yol açtı. Hem Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hem de Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın kaybı, ülke genelinde büyük bir yas oluşturdu. Cenaze törenlerine katılan binlerce kişi, dua ve gözyaşlarıyla liderlerini son yolculuklarına uğurladı.

REİSİ'NİN CENAZE TÖRENİ MEŞHED'DE DEVAM EDİYOR

Doğu'daki Birjand kentinde sabah saatlerinde düzenlenen cenaze töreninin ardından, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin tabutu İran'ın kuzeydoğusunda bulunan Meşhed kentine götürüldü. Burada yapılacak törene, Tahran'daki Uluslararası Konferans Merkezi'nde çok sayıda ülkenin devlet başkanları, başkan yardımcıları, bakanlar, meclis başkanı ve özel temsilciler katıldı.

ULUSLARARASI KATILIM VE ASKERİ TÖREN

Reisi'nin tabutunu taşıyan uçak, memleketi Meşhed'e ulaştıktan sonra askeri bir törenle karşılandı. Reisi, Şii Müslümanlar için büyük öneme sahip olan, 9. yüzyılda yaşamış İmam Ali Rıza'nın türbesinin bulunduğu altın kubbeli İmam Rıza türbesinde toprağa verilecek. Başkentteki taziye merasimine, İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ev sahipliği yaptı.

DÜNYA LİDERLERİNDEN YOĞUN KATILIM

Törene Türkiye'den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı. Ayrıca, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın yanı sıra Tacikistan, Hindistan, Pakistan, Azerbaycan, Rusya, Çin, Özbekistan, Belarus, Sri Lanka, Türkmenistan ve Afganistan yetkilileri de törene iştirak etti.

Kırıkkale'den kötü haber geldi! 19 gündür aranan kadının cesedine Kızılırmak'ta ulaşıldı Kırıkkale'den kötü haber geldi! 19 gündür aranan kadının cesedine Kızılırmak'ta ulaşıldı

ABDULLAHİYAN İÇİN TAHRAN'DA TÖREN

Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için ise Tahran'da bir tören düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı binası önünde düzenlenen törende, Abdullahiyan'ın naaşı askeri bando eşliğinde tören alanına getirildi. Törenin sonunda Abdullahiyan'ın naaşı, Tahran'ın güneyinde bulunan Rey şehrinde defnedildi.

Muhabir: Haber Bülteni