Gündem

Rus mahkemesinden Nazi kararı çıktı: '2. Dünya Savaşı'nda Sovyet halklarına soykırım yaptı'

Rusya Başsavcılığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi'nin, Nazilerin 2. Dünya Savaşı'nda Sovyet sivillere ve savaş esirlerine karşı işlediği suçları savaş suçu ve soykırım olarak kabul ettiğini açıkladı.

Abone Ol

Rusya Başsavcılığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) Yüksek Mahkemesi'nin, Nazilerin 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet topraklarında sivillere yönelik gerçekleştirdiği eylemleri soykırım ve savaş suçu olarak tanıdığını açıkladı. DHC Yüksek Mahkemesi, özellikle 1941-1945 yıllarında Stalin Bölgesi (günümüzdeki DHC) topraklarında Alman faşist işgalciler tarafından işlenen suçların, SSCB halklarına karşı insanlık suçu ve soykırım olduğuna hükmetti.

Savaş ve İnsanlık Suçları Onaylandı

Rusya Başsavcılığı tarafından sunulan delillerde, Nazilerin sivillere ve savaş esirlerine yönelik işkence, toplu infaz, asma ve kömür madenlerine atma gibi vahşet dolu uygulamaları doğrulandı. Toplamda 174 bin sivilin öldürüldüğü, 149 binden fazla savaş esirinin işkence ve infaza maruz kaldığı, 252 bin kişinin ise zorla çalıştırılmak üzere başka ülkelere gönderildiği ifade edildi.

Bu kararla birlikte, Nazilerin Sovyetler Birliği topraklarında gerçekleştirdiği vahşet resmen soykırım olarak tanınmış oldu.