Rüyada tekrar abdest almak, rahmetin devamına işarettir. Hasta birinin abdest alması, şifa bulacağına; soğuk bir yerde abdest almak ise kaybedilen şeylerin bulunacağına delalet eder. Rüyada abdest alıp namaz kılmak, keder ve üzüntüden kurtulmayı simgeler. Rüyada abdest, güzellik, temizlik, iyilik, selamet ve huzurun anahtarıdır. Temizlik, imanın bir parçasıdır; bu yüzden abdest almak ferahlamayı sağlar. Kişi hastaysa şifa bulur, günahkârsa tövbe eder, iyilik yapma isteği artar ve her türlü mutluluğa kavuşur.

Çeşitlerine Göre Rüyada Abdest Almanın Yorumları

Bir kimse rüyasında abdest alıp namaz kıldığını görse, bu kişinin keder ve üzüntülerden kurtulacağı anlamına gelir. Sudan başka bir şeyle abdest almak, dindarlığın işaretidir. Namaz için abdest almak, maneviyat ve kutsallığın simgesidir. Bu rüya, Allah'ın korumasında olmayı ve üzüntü ile kederden kurtulmayı ifade eder. Rüyada tüccar birinin abdestsiz namaz kıldığını görmesi, sermaye olmadan mal kazanacağına işaret eder. Bazen rüyada abdest alan birini görmek, abdest alıp namaz kıldığını gören kişi üzüntü ve kederden kurtulur. Rüyada süt veya bal ile abdest almak, din hususunda selamete işaret eder. Abdest aldıktan sonra abdest suyunu içmek, hayır ve berekete, hastalıktan şifaya ve korkudan güvene işaret eder.

Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma Altındağ Belediyesi'nde şehit ve gazi ailelerine özel buluşma

İmam Nablusi'nin Rüyada Abdest Almak Yorumu

İmam Nablusi, rüyada tastamam abdest almayı tüm dinlerde güzelliğe ve Allah'ın himayesine işaret eder. Rüyada abdestli olduğu halde tekrar abdest aldığını görmek, rahmet üzerine rahmet ve nimet üzerine nimet olarak yorumlanır. Soğuk bir yerde abdest veya gusül yapmak, kaybedilen şeyin bulunacağını ifade eder. Namaz kılmak, keder ve üzüntüden kurtulmayı sağlar.

Rüyada bir arkadaşının başı üzerinde abdest almak, arkadaşına varis olacağına ve eşyalarına sahip olacağına işaret eder. Tanıdığı bir kişinin kendisinin başı ucunda abdest aldığını görmek ise, gam ve kedere düşmekle tabir edilir.

Rüyada Abdest Almaya Çalışmak

Rüyada temiz su ile abdest almaya çalışmak, amaçlarına ulaşmak anlamına gelir. Eğer abdest tamamlanmazsa, hedeflerine ulaşamaz. Soğuk bir mahzende abdest almak, çalınan eşyayı bulmayı simgeler.

Rüyada Abdestin Bozulması

Rüyada abdestin bozulması, geçici sıkıntılar yaşayacağını belirtir. Abdest, hataları temizleyen ibadetlerdendir. Bir kimse üst üste abdest aldığını görse, bu kişinin gönlünün aydınlığına işaret eder. Rüyada abdest almak, Allah'ın himayesine işaret eder. Bazı tabirciler, rüyada abdest almayı rüya sahibinin yerine vereceği emanete, ödeyeceği borca veya yapacağı şahitliğe işaret eder.

Rüyada Abdest Aldığını Görmek Ne Demek?

Rüyada abdest alınması caiz olmayan sıvılarla abdest aldığını gören kimse, borçlanacağına işaret eder. Çöplükte ve deniz kenarında abdest almak, üzüntü ve kederin gitmesine işaret eder. Abdestini tamamlayan kimse üzüntülü ise, Allah onu bu üzüntüsünden kurtarır. Korkusu varsa, Allah onu korktuğu şeyden emin eder; hasta veya borçlu ise, Allah ona şifa verir ve borcunu ödemesine imkan sağlar.

Rüyada abdestini tamamlayamamak, arzu edilen şeyin tamamlanmamasına işaret eder. Sıcak su ile abdest almak, üzüntü, keder ve hastalık getirir. Hasta birinin güzel bir abdest alması, şifa bulacağına; borçlu birinin abdest alması, borcunu ödeyeceğine; günahkar birinin abdest alması, Allah'ın affına mazhar olacağına işarettir.

Rüyada Abdest Almak İçin Su Bulamamak

Rüyada abdest almak istediği halde su bulamamak, kişinin isteklerini gerçekleştiremeyeceğine işaret eder. Abdest alırken eksik almak ve abdest azalarını yıkama sırasını ihlal etmek, kişinin Allah'a karşı yerine getirmesi gereken vazifelerde tembellik ettiğine işaret eder.

Rüyada Abdest Suyundan İçmek

Rüyada abdest aldıktan sonra abdest suyunu içmek, hayır ve berekete, hastalıktan şifaya ve korkudan güvene işaret eder.

İslami Rüya Tabirlerinde Rüyada Abdest Almak

İmam Cafer Sadık (a.s), rüyada abdest alırken bir kimsenin sizi seyretmesinin, vesilenizle birinin tövbe edeceğine yorumlandığını belirtir. Allame Meclisi, abdest aldığını görmek, insanların minnetinden güvende kalacağınıza ve hacetinizin minnetsizce reva olacağına işaret eder. Müellif, temiz ve berrak suyla abdest almayı murada ermeye, kirli suyla abdest almayı ise bunun aksine yorumlar.

Kirmani, berrak suyla abdest almayı üzgün biri için sevinmeye, korku içinde olan için güvende kalmaya, borcu olan için borcunu ödemeye ve hasta biri için iyileşmeye işaret eder. Cabir Mağribi, namaz için abdest aldıktan sonra abdestin bozulmasını, yapacağınız işte başarısız kalmamak için iyi bir mücadele vermeniz gerektiğine işaret eder. İbrahim el-Eşas, mükemmel bir abdest almayı, korku ve üzüntüden kurtulmak ve korkulan şeyden emin olmak olarak yorumlar.

Rüyada Abdest Almaya Gitmek

Rüyada abdest almaya gitmek, kişinin dini yönünün güçlendiğine veya dini konulara daha fazla odaklandığına işarettir. Bu rüya, aynı zamanda rüya sahibinin hayatında güzel günler göreceğine, mutlu ve huzurlu bir yaşam süreceğine işaret eder.

Muhabir: Haber Bülteni