Rüyada beygirinin konuştuğunu görmek, eşinden mala nail olmayı ve toplumda yücelmeyi simgeler. Bazı yorumculara göre beygir, yolculuk anlamına da gelir. Dolayısıyla bir kimse rüyasında beygirinin sırtında gittiğini görürse, uzak bir yere yolculuk yapabilir ve eşi tarafından iyilik görür. Beygirinin toprakta veya çöplükte yuvarlandığını görmek ise kişinin çalışma azmi ve gayretinin artacağını ve maddi olarak zenginleşeceğini işaret eder. Beygirinin kendisini ısırması durumu ise eşinin hainlik edeceğine ve ona karşı saygısızlık göstereceğine delalet eder. Beygirinin suda boğulduğunu görmek ise rüya sahibinin öleceği ve gelecek bir beladan korkulması gerektiği şeklinde yorumlanır. Bir kişinin beygiri çalınırsa, eşinden ayrılacağı anlamına gelir. Yele ve kuyruğu renkli olan beygirler ise sahibine üzüntü ve sıkıntı getirebilir.

RÜYADA BEYAZ BEYGİR GÖRMEK

Ebu Said El Vaiz'e göre, rüyada igdis veya beygir görmek kişinin çabası ve gayreti ile ilişkilendirilir. Bir kişinin rüyasında igdis veya beygir satın aldığını görmesi, büyük serveti olan bir kadınla evleneceğine işaret eder. Igdis veya beygiri çiftleşirken görmek ise eşine iyilik yapacağı anlamına gelir. Igdis veya beygirin başka bir hayvanla çiftleştiğini ve bunu engelleyemediğini görmek ise eşinin ahlaksız olabileceğine işaret eder. Igdis veya beygirin kendisini ısırdığını görmek, eşinin hainlik edeceğine işaret ederken, kaybolan igdis veya beygir ise eşinin başka kişilerle ilişkide bulunabileceğine işaret eder. Igdis veya beygirin güldüğünü görmek ise eşinin vefat edeceği şeklinde yorumlanır. Igdis veya beygirin çalındığını görmek ise eşinden boşanmayı düşündüğü anlamına gelir. Bir köpeğin igdisi veya beygiri üzerine atlaması ise eşinin bir başkası tarafından takip edildiğine işaret eder. Igdis veya beygirin zayıf düşmesi ise eşinin maddi sıkıntıya girebileceğine işaret eder.

Depremzede çocuğa koruyucu aile Depremzede çocuğa koruyucu aile

Kirmani'ye göre ise, güzel ve sağlıklı bir igdise binmek, kişinin hayır, menfaat ve mutluluğa ulaşacağına işaret eder. Igdisten inmek, düşmek veya kuyruğunun uzaması veya kısalması, kişinin yaşayacağı her türlü olaya işaret eder. Ata binme adeti olan bir kimsenin igdise veya beygire binmesi ise kişinin makamının veya statüsünün düşeceğine işaret eder.

Özetle, rüyada beygir veya igdis görmek genellikle kişinin çabası, maddi durumu ve eşinin davranışlarıyla ilgili mesajlar taşır.

Muhabir: Haber Bülteni