Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor Ülke genelinde hava durumu: Bugün yağış beklenmiyor

Kadını ucube gibi gösteren kaba ve çirkin çarşaf ise yoksulluğu simgeler. Bir erkeğin çarşaf giydiğini görmesi, üzerinde bulunan bir emanete veya bir şeyden gizlenmeye çalıştığına yorulabilir. Çarşaf içinde uyuduğunu görmekse dindar bir kadınla evlenmeye işaret eder. Kırmızı çarşaf kadın yüzünden kavgaya, parlak ve dikkat çekici renkli çarşaf ise kadının töhmet altında olmasına delalet eder. Hasta bir kadının üzerinden çarşafının alınması ise vefatını simgeler.

RÜYADA ÇARŞAF GÖRMEK

Yatağa çarşaf sermek, yola çıkmak anlamına gelir ve temiz, güzel, renkli veya beyaz bir çarşafsa iyi kazanç getiren bir yol olduğunu gösterir. Ancak yırtık veya delik çarşaf, yolda zarar edilebileceğine işaret eder. Çarşafı toplamak ise zararlı bir işten dönüldüğünü simgeler.

Rüyada çarşaf görmek genellikle gizlilikle ilişkilendirilir. Rüyada bir çarşafa büründüğünü görmek, evinden ve ailesinden sakladığı yeni bir işe gireceğine işaret ederken, üzerindeki çarşafı çıkarmak ise süphelerinden kurtulacağına işaret eder. Kadın olmadığı halde çarşaf giyindiğini görmek ise bir sıkıntıya düşeceğine yorumlanır. Yatak çarşafı görmek ise bolluk ve berekete işaret eder.

Bir başka rivayete göre ise, rüyada görülen çarşafın yeni, beyaz, sağlam ve kaliteli olması, rüya sahibinin izzetli ve yüce bir durumda olacağına işaret eder. İnce çarşaf ise dinde hassasiyete işaret eder. Eğer kış nevsi­minde bu örtüye büründüğünü görse, bu kişinin fakir olmasına rağmen gereğinden fazla kibirli olabileceği anlamına gelir. Çarşaf erkek için emanettir ve genellikle kadınla ilişkilendirilir. Kadının rüyasında kırmızı ve parlak bir çarşaf görmesi bir süphe veya töhmet altında kalacağına işaret eder. Bu çarşafla dışarı çıktığını görmesi ise töhmetin her tarafa yayılacağını ve açığa çıkacağını gösterir.

Bu yorumlar çerçevesinde rüyada çarşaf görmek, kişinin iç dünyasında veya yaşamında önemli semboller taşıyan bir rüyadır.

Muhabir: Haber Bülteni