İbn-i Sîrîn'e göre büyük bir balık, ibadet eden kişilerin bulunduğu yer veya salih kimselerin toplandığı bir meclisi simgeler. Cafer-i Sâdık ise büyük balığı, vezir (bakanlık gibi yüksek bir makam), asker, bakire kız, ganimet, gam ve hizmetçi gibi farklı anlamlarla yorumlar.

RÜYADA BÜYÜK BALIK GÖRMEK

İbn-i Kesir'in yorumuna göre, gayet büyük ve iri bir balık tutmak, şerefli bir aileden olan zengin bir kızla evlenmeye delalet eder. İsmail el-Eş'aş'a göre ise, rüyada büyük balık satmak, kişinin kendisi ve ailesi için hayır ve menfaate işaret eder.

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

İmam Nablusi'nin yorumuna göre balık genellikle kadınları simgeler ve bolca büyük balık görmek ticaret yoluyla elde edilecek mala işaret eder. Büyük balık avlamak veya tutmak, genellikle fayda, hayır ve helâl kazanç için bir işe girişmeye delalet eder. Bu tür rüyalar bekâr kişiler için evlilik ve mutluluk getirebilirken, kazanç ve ticaret için de olumlu işaretler içerir.

Sonuç olarak, rüyada büyük balık görmek genellikle hayır, zenginlik, sağlık ve bereket gibi pozitif anlamlar taşır. Ancak her rüya gibi bu da kişinin yaşamındaki özel koşullar ve durumlarına bağlı olarak farklı yorumlanabilir.

Muhabir: Haber Bülteni