Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı Antalya'da 2 kişi çıplak şekilde köpeğe tecavüz etmeye kalkıştı

Hacı Ömer Sabancı’nın oğlu İhsan Sabancı’nın kızı olduğu ortaya çıkan Sevilay Sabancı Çınar, mahkeme kararıyla aile mirasına ortak olmuştu.

Ancak, Çınar’ın borçları nedeniyle, Sarıyer'de bulunan ve 97 yıllık bir geçmişe sahip olan Atlı Köşk'ün 1/48 hissesi icra yoluyla satışa çıkarıldı. Tarihi köşkün belirlenen satış bedeli ise 62 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

1950 YILINDA ALINMIŞTI

1950 yılında Hacı Ömer Sabancı tarafından satın alınan ve bahçesine yerleştirilen at heykeliyle tanınan köşk, Sakıp Sabancı tarafından müze yapılmak üzere Sabancı Üniversitesi'ne tahsis edildi. Köşk, daha sonra İçerisindeki değerli eşyalarla birlikte müzeye dönüştürüldü.

TARİHİ KÖŞK SATIŞA ÇIKARILDI

Mahkeme kararı doğrultusunda, Sakıp Sabancı Müzesi'nin bir parçası olan Atlı Köşk'ün 1/48 hissesi İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. Çınar, Şubat ayında borçları nedeniyle hisselerini 200 milyon TL'ye satışa sunmuştu, ancak alıcı bulamayınca icra yoluna başvuruldu.

Muhabir: Haber Bülteni