Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçlarından biri, Juventus ile PSV Eindhoven arasında oynandı. İtalyan temsilcisi Juventus, milli futbolcumuz Kenan Yıldız'ın ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydettiği maçta, PSV’yi 3-1 mağlup etti. Yıldız’ın golü, Juventus’u öne geçiren an olurken genç futbolcu aynı zamanda maçın en değerli oyuncusu seçildi. Juventus bu galibiyetle grupta iddialı bir başlangıç yaparken, Kenan Yıldız performansıyla göz doldurdu.

Bayern Münih'ten Gol Yağmuru: Dinamo Zagreb'i 9-2 Yendiler

Günün en dikkat çeken karşılaşması ise Bayern Münih ile Dinamo Zagreb arasındaki mücadele oldu. Almanya devi Bayern Münih, sahasında oynadığı maçta rakibini tam 9-2’lik farklı bir skorla mağlup etti. Harry Kane, bu maçta 4 gol birden atarak yıldızlaştı. İngiliz forvet, bu gollerin 3'ünü penaltıdan kaydederek Şampiyonlar Ligi tarihinde penaltıdan hat-trick yapan ilk futbolcu olmayı başardı. Bayern’in diğer gollerini Michael Olise (2), Raphael Guerreiro, Leroy Sane ve Leon Goretzka kaydetti. Zagreb’in gollerini ise Bruno Petkovic ve Takuya Ogiwara attı.

Sabrı taştı... Real Madrid'de Arda Güler krizi! Genç Yıldız kulüpten ayrılıyor mu? Sabrı taştı... Real Madrid'de Arda Güler krizi! Genç Yıldız kulüpten ayrılıyor mu?

Real Madrid Sezona Galibiyetle Başladı

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, bu sezonki ilk maçında Stuttgart’ı 3-1’lik skorla mağlup etti. İspanyol ekibine galibiyeti getiren goller Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve genç yıldız Endrick’ten geldi. Stuttgart’ın tek golü ise Deniz Undav'dan geldi. Real Madrid’de milli futbolcumuz Arda Güler, 75. dakikada oyuna dahil olarak performansı ile dikkat çekti.

Liverpool, Milan Engelini Aştı: 3-1

Günün bir diğer önemli mücadelesinde Liverpool, İtalya’nın köklü kulüplerinden Milan'ı 3-1'lik skorla geçti. İngiliz temsilcisinin gollerini Ibrahima Konate, Virgil van Dijk ve Dominik Szoboszlai kaydetti. Milan’ın tek golü ise Amerikalı yıldız Christian Pulisic’ten geldi. Liverpool, bu galibiyetle gruba iyi bir başlangıç yaptı.

Günün Diğer Maç Sonuçları

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde günün toplu sonuçları ise şöyle:

  • Young Boys 0-3 Aston Villa
  • Juventus 3-1 PSV Eindhoven
  • Milan 1-3 Liverpool
  • Bayern Münih 9-2 Dinamo Zagreb
  • Real Madrid 3-1 Stuttgart
  • Sporting CP 2-0 Lille
Muhabir: Haber Bülteni