Asayiş

Samsun'da Muhtarın Karıştığı Uyuşturucu Operasyonu: 92 Bin 400 Hap Ele Geçirildi

Samsun'da düzenlenen geniş çaplı bir uyuşturucu operasyonunda, 92 bin 400 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Olayla ilgili olarak bir mahalle muhtarı ve bir iş yeri sahibi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin Canik ve İlkadım ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yakalanan haplarla birlikte ruhsatsız bir tabanca, 71 mermi ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 25 bin TL’ye el konuldu.

Abone Ol

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında, Canik ilçesi 200 Evler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Desteci ve oto galeri ve otopark sahibi olduğu öğrenilen Murat İ. bulunuyor. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Samsun Adliyesi'ne sevk edildikleri bildirildi.

Muhtarın Dosyası Kabarık

Muhtar Erdoğan Desteci’nin daha önce de benzer suçlarla adli makamlara intikal ettiği ortaya çıktı. 24 Mart 2022 tarihinde içinde bulunduğu araçta Amasya’nın Merzifon ilçesinde 33 bin adet sentetik ecza ile yakalanan Desteci, 13 ay süren tutukluluk süresinin ardından serbest bırakılmıştı. Hakkındaki yargı süreci ise Amasya'daki mahkemenin görevsizlik kararıyla Samsun’a taşınmış ve Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasının 14 Kasım 2024’e ertelendiği öğrenildi.

Desteci'nin karıştığı diğer bir uyuşturucu davasında, 25 Mart 2023 tarihinde tutuklandığı ve 8 Ağustos 2023’te Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından uyuşturucu ticareti yapmaktan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Ancak, mahkeme tarafından verilen iyi hal indirimi ve samimi ikrar nedeniyle cezası 2 yıl 1 aya düşürülmüş ve serbest bırakılmıştı.

Muhtarın Uyuşturucuyla Mücadele Açıklamaları Dikkat Çekti

Muhtar Erdoğan Desteci’nin, 2020 yılında yerel bir internet televizyonu programında uyuşturucuyla mücadele konusundaki çözüm önerilerinden bahsettiği ve bu konuda aktif rol aldığını ifade ettiği de kaydedildi.