Henüz 22 yaşındaki Şükran Kocabaş, çocuk yaşlarda bayan kuaförlüğüne çırak olarak başladı. Ancak bir gün erkek kardeşinin saç kesiminden memnun kalmayarak tıraşını kendisi yapmaya karar verdi. Bu deneyim, onun erkek kuaförlüğüne olan ilgisini ortaya çıkardı. "Kardeşim eve geldiğinde saçını beğenmedim. Daha önce bayan kuaförlüğünde de kısa kesimler yapıyorduk, oradan aklımda kaldığı kadar bir cesaretle kardeşimin saçını kestim. Sonra fark ettim ki bu işi seviyorum," diye anlattı Kocabaş.

Erkek Kuaförlüğüne Geçiş Süreci

Bu deneyimin ardından erkek kuaförü olarak çalışmaya karar veren Kocabaş, yakındaki bir erkek kuaförüne başvurdu ve iş hayatına burada adım attı. Müşterileri başlangıçta şaşkınlık yaşasa da, zamanla Kocabaş’ın işine olan hâkimiyeti ve başarısı sayesinde onu tercih etmeye başladılar. Şükran Kocabaş, "Mesleğin bu alanını daha çok sevdim ve elim erkek kuaförlüğüne daha yatkın olduğunu fark ettim," diye ekledi.

Zor Başlangıç Ama Azimle Gelen Başarı

Kocabaş, erkek kuaförlüğüne adım attığında bazı tedirginlikler yaşadığını kabul ediyor. "Başlarda zorluklar yaşadım ama aklıma koyduğum her şeyi başarma azmim var. İlk 2-3 aylık süreçte hem ben hem de müşteriler alışma sürecinden geçtik. Sonrasında bu işi yıllardır yapıyormuş gibi hissetmeye başladım," diye ifade etti.

Müşteriler İlk Başta Şaşkın, Sonrasında Sadık

Müşterilerinin ilk tepkilerini de anlatan Kocabaş, "Tıraş için gelen müşteriler genelde beni görünce şaşırıyordu. Hatta bazen çalışan olduğumu bile anlamıyorlardı. Ancak tıraştan sonra memnun kalanlar, tekrar beni tercih etmeye başladı," dedi. Müşterilerinin şaşkınlığı yerini zamanla güvene bıraktı ve birçok kişi düzenli olarak Kocabaş’a tıraş olmak için geri dönüyor.

Hayallerin Peşinden Gitme Mesajı

Şükran Kocabaş, meslek seçiminde kararsız olanlara da önemli bir mesaj veriyor: "Hayallerinizin peşinden gidin. Sonuç ne olursa olsun, en azından denemiş olursunuz. Ben hayallerimin peşinden gidiyorum ve gelecekte kendi dükkanımı açmayı hedefliyorum," diye konuştu.

Ustası ve Müşterilerden Tam Destek

Şükran Kocabaş’ın çalıştığı kuaför salonunun sahibi Mustafa Ceylan ise, ekibinde kadın çalışanlara yer verdiği için gurur duyduğunu belirtti. "12 kişilik ekibimizde 2 kadın çalışanımız var. Onlara her türlü desteği verdik ve kısa sürede mesleği başarıyla öğrenip uygulamaya başladılar," dedi.

Kocabaş’ın müşterilerinden biri olan Emre Tepe, "Başta biraz tedirgin oldum ama sonrasında alıştım ve artık düzenli olarak Şükran Hanım’a tıraş oluyorum," diyerek memnuniyetini dile getirdi. Bir diğer müşteri Enes Tutar ise, kuaför salonunun farklı konseptiyle dikkat çektiğini belirterek, "Kadın çalışanların burada olması ve yarattıkları atmosfer Konya'da alışılmadık bir şey," dedi.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Şükran Kocabaş, erkek kuaförlüğündeki kariyerini daha da ileriye taşımayı hedefliyor. "Kendi iş yerimi açmak en büyük hayalim. Bu yolda ilerlemeye devam edeceğim," diyerek gelecek planlarını paylaştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı