Sayıştay raporuna göre, Düzce Üniversitesi’nde gerçekleştirilen yemek hizmet alım ihalelerinde, katılımı kısıtlayıcı hükümlerin yer aldığı ve ihaleye sunulan fiyat tekliflerini etkileyen belirsizliklerin bulunduğu tespit edildi. Raporda, “İdarelerin rekabetin sağlanması, uygun şartlarda hizmetin temini ve kaynakların verimli kullanılabilmesi için ihale dokümanında fırsat eşitliğini bozacak, rekabeti azaltıp fiyatın yükselmesine sebep olacak kısıtlamalara gitmemesi gerektiği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Sayıştay, ihale dokümanlarında fırsat eşitliğinin korunması ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Adrese Teslim İhaleler

Raporda ayrıca, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ihalelerinde de adrese teslim şartların arandığı ifade edildi. Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın araç kiralama ihalesinde, araçların yüzde 80'inin isteklinin kendi malı olma şartı aranarak rekabetin sınırlandığı belirtildi. 

Ders Ödemelerinde Usulsüzlük

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde ise alan derslerinin yaz ve yarıyıl tatillerinde fiilen yapılmadığı, ancak buna rağmen ek ders ödemesi hesaplamalarına dahil edildiği tespit edildi. 

KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor KKTC’de ADAMEP eğitimi devam ediyor

Fırat Üniversitesi’nde Ruhsatsız İşletmeler

Elazığ’daki Fırat Üniversitesi’ne yönelik denetimlerde ise yerleşke içindeki bazı işletmelerin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği ortaya çıkarıldı. Sayıştay, bu durumun üniversitenin denetim sorumluluklarını yerine getirmediği anlamına geldiğini belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni