Kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü Kızına cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü

Can Ataklı, 25 Aralık 2023'te Tele1'de yayınlanan bir programda sarf ettiği sözler nedeniyle İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. İddialara göre, Ataklı'nın programdaki ifadeleri, Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen bir askerin babasına yönelikti. Bu ifadeler, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla dava konusu oldu ve Ataklı hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sağlık Sorunları Nedeniyle Duruşmaya Katılamadı

Sağlık sorunları sebebiyle duruşmaya katılamayan Ataklı'yı, avukatı temsil etti. Duruşmada ayrıca Memur-Sen, Aile Bakanlığı ve Şehit Yakınları ile Gaziler Derneği avukatları da yer aldı. Ataklı'nın avukatı, müvekkilinin suç unsurlarını taşımadığını belirterek beraat talebinde bulundu. Buna karşın, davaya müdahil olan taraflar, Ataklı'nın duruşmaya katılmamasının yargı sürecini uzatmaya yönelik olduğunu öne sürdü ve hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ettiler.

Mahkeme Kararı: 10 Ay Hapis

Mahkeme, Ataklı'nın ifadelerinin suç unsurları taşıdığına kanaat getirerek 10 ay hapis cezasına hükmetti. Ancak cezanın iki yıldan az olması sebebiyle, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi