Mehmet Ali Horoz’un kim olduğu, nereli olduğu ve kaç yaşında olduğu merak konusu. Arama motorlarında sıkça aratılan “Mehmet Ali Horoz kimdir?” sorusu gündemde. Peki, Mehmet Ali Horoz kaç yaşında, nereli ve mesleği ne? İşte Mehmet Ali Horoz hakkında merak edilen tüm detaylar...

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

ŞEHİT MEHMET ALİ HOROZ KİMDİR, NERELİDİR?

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde arama tarama faaliyeti yürüten Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas kurdu. Bu çatışma sırasında kahramanca mücadele eden Horoz, şehitlik mertebesine yükseldi.

Astsubay Çavuş Horoz'un şehit olduğu çatışmada, 3 terörist de etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonların kararlılıkla devam ettiği ve teröristlere karşı mücadelenin sürdüğü belirtildi.

P. Asb. Çvş. Mehmet Ali Horoz, 21 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, acı haberi kamuoyuyla paylaştı. Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Hasancıklı Mahallesi'nden olan P. Asb. Çvş. Mehmet Ali Horoz'un 25 yaşında bekar ve Sütçü İmam Üniversitesin'de okuduğu öğrenildi.

Bakan Güler yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim"

ŞEHİT MEHMET ALİ HOROZ'UN CENAZESİ NE ZAMAN?

Pençe-Kilit operasyonunda şehit düşen Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un cenazesi, 22 Haziran 2024 Cumartesi günü memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlanacak.

Şehidin cenaze namazı, Hasancıklı Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak. Törenin ardından kahraman askerimiz, Hasancıklı Mezarlığı'na defnedilecek.

Muhabir: Haber Bülteni