Son zamanlarda yaşanan gelişmelerden dolayı Şengül Hablemitoğlu'nun kim olduğu ve hayatı merak ediliyor. Peki, Şengül Hablemitoğlu kimdir, nerelidir, kariyerinde neler yapmıştır? İşte detaylar...

Şengül Hablemitoğlu Kimdir?

Şengül Hablemitoğlu, 25 Eylül 1965’te Ankara’da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi'nden mezun olan Hablemitoğlu, akademik hayatına bu kurumda devam etti. 1989 yılında Aile ve Tüketici Bilimleri Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra 1996 yılında doktorasını bitirdi.

Akademik Kariyer ve Yurt Dışı Çalışmaları

Türkiye Bilimler Akademisi tarafından sağlanan burs ile 1997 yılında ABD’ye giden Hablemitoğlu, Purdue Üniversitesi'nde Kadın Çalışmaları Programı'nda misafir öğretim üyesi olarak araştırmalar yaptı. 1998 yılında doçent, 2005 yılında ise profesör unvanlarını aldı. Bu süreçte Ankara Üniversitesi'nde çeşitli yönetim görevlerinde bulundu.

Şengül Hablemitoğlu Ne Profesörü?

Hablemitoğlu, 2008 yılında Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde Sosyal Hizmet Bölümü’nün kuruluşunda yer aldı ve bölüm başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca 2008-2015 yılları arasında aynı fakültede dekanlık görevini üstlendi.

Şengül Hablemitoğlu Yas Kitabı

Son yıllarda aile danışmanlığı üzerine yoğunlaşan Hablemitoğlu, 2010 yılında Utrecht Üniversitesi'nde "Aile İlişkileri", 2011 yılında Nue Ulm Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nde "Yasla Başa Çıkma ve Yas Danışmanlığı" sertifikalarını aldı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aile Danışmanlığı Yetkinliği Sertifikası'na sahiptir.

Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü

2015 yılında, bağımsız bir kuruluş olan Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü'nü kurarak çalışmalarına burada devam etti. Enstitü kapsamında çeşitli aile danışmanlığı, bireysel ve kurumsal gelişim programları ile seminerler düzenlemektedir. Ayrıca BETED gönüllüsü olarak, bilişsel evlilik terapileri programlarına destek vermektedir.

TÜBİTAK, BAP, Ankara Kalkınma Ajansı gibi kurumlar tarafından desteklenen projelerde yer almış olan Hablemitoğlu, özellikle gençler ve yaşlılarla ilgili projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak çalışmıştır. Aynı zamanda Uluslararası Sosyal Hizmet Uzmanları Federasyonu üyesidir.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Şengül Hablemitoğlu Kitapları

Hablemitoğlu, 2012 yılında Rotary Kulüp Meslekte Başarı Ödülü ve 2017 yılında Melvin Jones Fellow Dostluk Ödülü almıştır. Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda panelkongre ve sempozyuma katılan Hablemitoğlu, bugüne kadar 9 kitap yazmış ve birçok bilimsel makale yayınlamıştır.

Şengül Hablemitoğlu Ne İş Yapıyor?

Halen Lefke Avrupa Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Hablemitoğlu, çalışmalarına Kuzey Kıbrıs ve Ankara’da devam etmektedir. Kendisi İYİ Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 2019 yerel seçimlerinde yer almıştır. Kanije ve Uyvar adında iki çocuğu vardır.

Muhabir: Haber Bülteni