Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sahipsiz köpeklere ilişkin kanun teklifi görüşmeleri sürerken, TİP'li vekil Sera Kadıgil konuyla ilgili söz aldı. Bu sırada, AK Parti milletvekilleri, anne Derya Pınar'ın üzerine yürüyen ve komisyon başkanı Vahit Kirişci'nin önüne dosya fırlatan Kadıgil'i protesto ederek komisyon görüşmeleri sırasında genel kurulu terk etti. Bu olayın ardından, Kadıgil'in kim olduğu merak konusu oldu.

Sera Kadıgil Aslen Nereli?

Saliha Sera Kadıgil Sütlü, 29 Kasım 1984'te İstanbul'da doğdu. Sera Kadıgil Sütlü, Türkiye İşçi Partisi'nin 27. dönem İstanbul milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı? Ahmet Zenbilci oğlu kimdir, Ahmet Zenbilci oğlu ne yaptı?

Sera Kadıgil Ne Mezunu?

2003'te Vefa Lisesi'nden mezun olduktan sonra 2007'de İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede özel hukuk alanındaki yüksek lisans öğrenimini 2010'da tamamladı. Yüksek lisans tezini sinema eserleri üzerine Londra Queen Mary Üniversitesi'nde yapmıştır. Halen İstanbul Üniversitesi'nde doktorasına devam eden Sera Kadıgil, akademik çalışmalarını sürdürmektedir.

Sera Kadıgil Mesleği Ne?

Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapan Kadıgil, avukatlık kariyerini kültür sanat hukuku alanında yoğunlaştırdı. Birçok tiyatro ve sanat örgütünün yanı sıra Oyuncular Sendikası, Sinema Televizyon Sendikası gibi emek örgütlerinin kuruluşlarından itibaren avukatlığını üstlendi. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır.

Sera Kadıgil Eskiden Hangi Partideydi?

Sera Kadıgil, 2011-2012 yılları arasında CHP Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu ve 2014'ten itibaren 3 dönem parti meclisi üyeliği yaptı. 27. Dönemde CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili olarak seçilen Kadıgil, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesidir. 25 Haziran 2021'de CHP'den istifa ederek TİP'e geçti. Parti sözcüsü ve Yasama Büro sekreteri olarak görev yapmaktadır.

Sera Kadıgil TBMM

2022 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, yanında getirdiği hoparlör ile "Yalan" ve "Palavra palavra" şarkılarını çalarak, o sırada konuşma yapan Fuat Oktay'ı protesto etti ve konuşmasını yarıda kesmesine neden oldu. Bu protesto ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından kınama cezası verilen Kadıgil, TBMM iç tüzüğü gereğince savunma hakkını kullandı ve bu nedenle TİP adına Erkan Baş bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Sera Kadıgil Kaçıncı Sıra? 

2023 Türkiye Genel Seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi listesi İstanbul 1. Bölge 1. Sıra'dan milletvekili adayı olan Kadıgil, seçilerek görevine devam etmektedir. İleri düzeyde İngilizce bilen Kadıgil, Tolga Sütlü ile evlidir.

Sera Kadıgil Ermeni mi, Alevi mi?

Sera Kadıgil'in etnik kökeni hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Muhabir: Haber Bülteni