Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de oynayan Serdar Aziz'in ayrılık haberi sonrası hakkında aratmalar başladı. Peki, Serdar Aziz kimdir, nereli, kaç yaşında? Serdar Aziz göçmen mi? Serdar Aziz eşi kimdir? Serdar Aziz boyu kaç ? gibi soruların cevaplarını haberimizde derledik.

SERDAR AZİZ KİMDİR, NERELİDİR?

Serdar Aziz (d. 23 Ekim 1990  yılında Bursa'da doğmuştur.. Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'de forma giymektedir.

Kariyeri

Bursaspor

Serdar Aziz, Osmangazi'de doğdu. Babası Makedonya doğumlu olup Türk kökenli bir aileden gelmektedir. Annesi ise Bursa doğumludur. Bir erkek ve bir kız kardeşi vardır. Babası, Bursa'da amatör futbolcu olarak oynuyordu. Serdar, 10 yaşına geldiğinde Bursa'da futbol okuluna gitmeye başladı ve Bursaspor ile gençlik sözleşmesi imzaladı. Kısa boylu olduğu için başlangıçta orta sahada oynadı, ancak teknik kapasitesinin yetersizliği nedeniyle hocası onu defansa çekti.

25 Ekim 2008 tarihinde Fenerbahçe'ye karşı ilk lig maçını oynadı. Maç 5-2'lik yenilgiyle sonuçlandı. 2009-10 Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Bursaspor'da önemli oyuncular arasında yer aldı.

2014-2015 sezonunda, Şenol Güneş'in teknik direktörlüğünde Serdar Aziz, millî takıma seçildi ve önemli bir gelişim gösterdi. Sezonu 34 maçta 2 gol ve 1 asistle tamamladı.

2015-2016 sezonunda, Bursaspor'un yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam oldu. Sezon boyunca sakatlıklarla boğuşan Aziz, 23 maçta 2 gol ve 3 asist yaptı.

Merinosspor

2007-08 sezonunda Merinosspor'a 1 yıllığına kiralandı.

Galatasaray

2015-16 sezonunun ara transfer döneminde Galatasaray ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Transfer ücreti olarak 4.5 milyon € + Sercan Yıldırım, Furkan Özçal ve Bilal Kısa'nın bonservisleri verildi.

Fenerbahçe

2018-2019 sezonu ara transfer döneminde, bonservisi elinde bulunan futbolcu Fenerbahçe ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. İlk sezonunda 10 maça çıkıp 1 gol attı.

2019-20 sezonunda sakatlık sonrası geri döndü ve Fenerbahçe formasıyla toplam 23 maçta 4 gol kaydetti.

2020-21 sezonunda, Serdar Aziz sık sık Beşiktaş ile anıldı ancak Fenerbahçe'de kaldı. Mauricio İsla'nın takımdan ayrılmasıyla 4 numaralı formayı giymeye başladı. Sezonun ikinci yarısında maaş indirimine giderek takım arkadaşları ve taraftarlar tarafından takdir edildi.

2021-22 sezonunda Vitor Pereira yönetiminde, defans hattında önemli bir isim oldu. Performansı millî takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz'un dikkatini çekti ve millî formaya yeniden kavuştu. Galatasaray derbisinde kaptan olarak sahaya çıktı ve Fenerbahçe'nin 1-2 galibiyetinde önemli rol oynadı.

SERDAR AZİZ KAÇ YAŞINDA?

1990 doğumlu olan Serdar Aziz 34 yaşındadır.

SERDAR AZİZ GÖÇMEN Mİ?

Serdar Aziz'in baba tarafı Makedonya Manastır'dan göçüp gelmiştir.

SERDAR AZİZ BOYU KAÇ?

Futbolcu Serdar Aziz'in boyu 1,83 m'dir.

Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

SERDAR AZİZ HANGİ MEVKİDE OYNUYOR? SERDAR AZİZ STOPER Mİ?

Serdar Aziz, kariyerinin başlarında orta sahada oynuyordu. Ancak, daha sonra teknik kapasitesinin defansta daha etkili olacağına karar verilerek, stoper mevkiine geçiş yaptı.

SERDAR AZİZ EVLİ Mİ, EŞİ KİMDİR?

Serdar Aziz 2014 yılında Tuğçe Aziz ile evlenmiştir.

Muhabir: Haber Bülteni