Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak ile Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi Yazarı Yusuf Özdemir arasında yaşanan gerginlik, Özdemir’in köşesinde kaleme aldığı yazıyla gündeme oturdu. Yusuf Özdemir, Başkan Koçak’ın, kendisinin şaibeli icraatlarını yazmasından sonra kendisine küstüğünü ve iletişimi kestiğini iddia etti.

Yusuf Özdemir, Başkan Mustafa Koçak ile yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ve zaman zaman birlikte vakit geçirdiklerini belirtti. Ancak, 31 Mart seçimlerinden sonra Başkan Koçak’ın tutumunda ani bir değişiklik yaşandığını ifade etti. Özdemir, bu değişikliğin Koçak’ın belediye başkanlığı koltuğuna oturmasından sonra başladığını ve Koçak’ın artık telefonlarına bile cevap vermediğini dile getirdi.

Özdemir, son bir ay içinde Başkan Koçak’a iki kez telefon ettiğini, ancak her iki aramasına da cevap alamadığını belirtti. İlk aramasında halk ekmeğin ne zaman geleceğini, ikinci aramasında ise ismi şaibeye karışan bir Meclis Üyesi hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sormak istediğini ifade etti. Ancak Başkan Koçak, yoğunluğunu gerekçe göstererek bu telefonlara cevap vermemiş ve geri dönüş de yapmamış.

ŞAİBELİ İŞLER Mİ VAR?

Özdemir’in yazısında, Başkan Koçak’ın çeşitli şaibeli icraatlarına yer verildi. Özdemir, Ak Parti üyesi olduğunu kamuoyuyla paylaşmasının ardından, Koçak’ın gizli kapaklı şekilde işçi alımları yaptığını, mezbahanın şantiyeye çevrilerek kapatıldığını, aile piknik alanının etrafına duvar örülerek adeta bir hapishaneye dönüştürüldüğünü, partide yakın bir kişinin kızını işe alıp bir gün sonra çeşitli bahanelerle çıkardığını iddia etti. Ayrıca, Koçak’ın parti üyeleri ve Meclis Üyeleri ile de dargın ve küs olduğunu belirtti.

Yusuf Özdemir’in köşesinde yayınladığı yazının ilgili kısmı şöyle:

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım' AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci istifa etti: 'Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini öğrenmiş bulunmaktayım'

“Canı sağ olasıca Değerli Başkan, artık ilmek ilmek ne örüyorsa, ne kadar yoğunsa her iki telefonu da açmadığı gibi tekrar dönüşte yapmadı. Sanırsam Ak Parti Üyesi olduğunu kamuoyu ile paylaşmam, El altından şaibeli bir şekilde yapmış olduğu işçi alımları, yıllarca çalışan mezbahanın şantiyeye çevrildiği için kapatılması, canım aile piknik alanını etrafına duvar çekerek adeta hapishaneye çevirmesi, Partiye yakın bir kişinin kızını işe alıp bir gün sonra çeşitli bahane bularak çıkarttığını, bırakın partilileri Meclis Üyeleri birçoğu ile dargın ve küs olduğunu vs vs yani olumsuz haberlerim sonrası küsmüş olmalı. İşin en tuhaf yanı bir siyasetçinin hatta ve hatta bir Belediye Başkanının gazeteciye küsmesi çok tuhaf.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş