31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den CHP’ye geçen Şereflikoçhisar Belediyesi’nde ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, belediye envanterinde bulunan ve kullanılmayan araçların satışı için harekete geçti. Konu belediye meclisinin son toplantısında da gündeme geldi. Ancak kullanılmayan ve belediye şantiyesinde bulunması gereken araçların bir kısmının ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Mustafa Koçak kullanılmayan araçların  2886 sayısı kanun kapsamında satılması konusunda belediye meclisine bilgi verirken şunları söyledi:

“Demirbaşların sayımında 120’ye yakın araç olması lazım. Ama bunun haricinde 20 civarı araç Şereflikoçhisar belediyesi şantiyesinde mevcut değil. Bir tane muhakkik bulunacak, araştırma yapılacak. Oluşturulacak rapor burada konuşulacak. Sosyal medyada sağda solda konuşmadan, sosyal medyada dedikodusunu yapmadan gereğini yapacak, savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.”

Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı Kızılcahamam Belediyesi'nden örnek proje: Atık kitaplardan öğrencilere sıfır atık kitaplığı

Ak Parti Belediye meclis Üyesi Bünyamin Kılıçaslan ise, “daha önce şahsım olarak yapmış olduğum araştırmalara göre, 1960’dan bu yana birçok aracın evrağı eksik. Geriye dönük olarak, bu konu hakkında muhakkik tayin edin, bizde size destek olacağız” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Burcu Çayan