Şereflikoçhisar Belediyesi, kadın istihdamını artırmak ve ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. Şereflikoçhisar’da Kadın Kooperatifi'nin kurulması için çalışmalar başladı. Şereflikoçhisar Belediyesi üretimde kadın istihdamını sağlamak amacıyla harekete geçti. Şereflikoçhisarlı kadınlar, ticari değer taşıyan ve anlamı olan el emeği ürünleri Şereflikoçhisar Kadın Kooperatifi sayesinde üretebilecek.  


Kayıt süreci başladı 

Kadın Kooperatifi'ne katılmak isteyen tüm hanımefendiler için kayıt süreci başlatıldı. Şereflikoçhisar Belediyesi kooperatif ile İlçedeki kadınların güçlenmesi ve kendi ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları hedefleniyor. Kooperatifte yer almak isteyen hanımefendiler için 23 Temmuz Salı günü saat 08:00'de, Şereflikoçhisar Belediyesi önünden ücretsiz araçlar hareket edecek ve katılımcılara kooperatif hakkında detaylı bilgi verilecek. 

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Kooperatifin kuruluşu ile birlikte, yerel üretim ve ekonomik kalkınma hedeflenirken, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer alması da sağlanacak. Kooperatifte yer almak isteyen hanımefendilerin, 0312 687 17 44 numaralı telefondan kayıt yaptırmaları gerekiyor.  
Kadınların bir araya gelerek, dayanışma ve güç birliği oluşturacağı bu kooperatifin, Şereflikoçhisar’da büyük değişimlere yol açması bekleniyor. Herkesin katılımına açık olan bu proje, ilçenin sosyal ve ekonomik dinamiklerine yeni bir soluk getirecek. 

Muhabir: Cansel Yıldız