Yaşam

Şereflikoçhisar’da huzurevi tartışması büyüyor

İlçeye yapılması planlanan huzurevi için yurtdışına giderek para toplama kararına tepkiler arttı. AK Partili meclis üyeleri yurtdışına gitmeyecek.

Abone Ol

Şereflikoçhisar’da yaşanan huzurevi tartışması, yerel siyasetin ve toplumun gündeminde geniş yankı buldu. İlçeye yapılması planlanan huzurevi projesi için yurtdışına giderek bağış toplama kararı alınması, hem yerel halkın hem de yurtdışında yaşayan gurbetçilerin tepkisini çekti.

Özellikle AK Partili meclis üyelerinin bu geziye katılmayacaklarını açıklaması, tartışmayı daha da alevlendirdi.

Şereflikoçhisar Belediye Meclisi, ilçeye yapılması planlanan huzurevi projesi için yurtdışından bağış toplamak amacıyla bir heyetin görevlendirilmesi gündem maddesini görüştü. Huzurevinin 50 ila 60 yatak kapasiteli olacağı ve ilçeye büyük bir katkı sağlayacağı belirtilirken, projenin hiçbir siyasi taraf gözetmeksizin ilçenin tüm kesimlerinin desteğiyle yapılması gerektiği vurgulandı.

Belediye Başkanı Mustafa Koçak, belediye meclisinde yaptığı konuşmada konuşmasında belirttiği gibi, yurtdışındaki gurbetçilerden destek alınması planlanıyordu. Başkan, bu projenin siyaset üstü bir konu olduğunu ve tüm Şereflikoçhisar halkının, ister yurtdışında ister şehir dışında yaşayan vatandaşlarının projeye katkı sağlayacağını ifade etti.

Projeye farklı şekillerde katkı yapılabileceğini belirten Başkan, "Kimi çimentosunu, kimi kumunu getirecek, kimi sevgiyle harcını karacak ve bu ilçeye bir huzurevi kazandıracağız" diyerek, iş birliği çağrısında bulundu.

AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ TEPKİLİ

Ancak, meclis toplantısında gündeme gelen yurtdışına bağış toplama amacıyla çıkılacak gezinin şekli konusunda farklı görüşler ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre, meclis üyelerine başlangıçta sadece yurtdışında bir dernek ziyareti yapılacağı bilgisi verilmişti.

Ancak, toplantıda işin rengi değişerek, huzurevi yapımı için bağış toplanması amaçlandığı ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine AK Parti meclis üyeleri, bu geziye katılmama kararı aldı. Hatta, MHP'li bir meclis üyesinin de gezi kapsamında ziyaret edilecek olan Karandereliler Derneği ile kişisel bağları olduğu ve bu nedenle geziye katılmak istediği ifade edildi.

GURBETÇİLERİN TEPKİSİ

Yurtdışındaki gurbetçilerin bir kısmı, Şereflikoçhisar Belediyesi’nin bu kararına sert tepki gösterdi. Özellikle sosyal medyada yankı bulan tepkilerde, yurtdışındaki vatandaşların maddi destek sağlama konusunda zorlandıkları, ancak yerel yönetimlerin bu tür taleplerle karşılarına çıktığı vurgulandı. Almanya’da yaşayan bir gurbetçi, belediyenin bu yaklaşımını eleştirerek, "Dara düştü mü hemen yurt dışına dilenmeye çıkıyorsunuz. Almancılar geldi mi fiyatları yıldızlara çıkarıyorsunuz, arabalarını çiziyorsunuz. Bir de toprak bastı parası almayı düşünüyorsunuz. Utanın, utanın" şeklinde sert bir çıkış yaptı.

Projenin siyasi tarafları ve yerel halk arasındaki bu gerginlikler devam ederken, Şereflikoçhisar’a huzurevi kazandırma hedefinin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor. Belediye yönetimi, projenin tüm siyasi görüşlerden bağımsız olarak halkın desteğiyle hayata geçmesi gerektiğini vurgulasa da, yurtdışına giderek bağış toplama fikri etrafında dönen tartışmalar projenin geleceği konusunda belirsizlik yaratıyor.