Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, bu hafta için hava durumu tahminlerini paylaştı. Özdemirci,

"Yarın itibarıyla kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar birkaç derece düşerek mevsim normalleri seviyesine inecek. Hafta içi güney ve batı bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek, ancak hafta sonu itibarıyla tüm yurtta sıcaklıklar yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak,"

dedi.

Özdemirci, yurdun bazı bölgelerinde beklenen yağışlarla ilgili de uyarılarda bulundu:

"Yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğu bölgelerinde kısa süreli kuvvetli yağışlar bekleniyor. Orta Karadeniz kıyıları, Sinop çevreleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Hakkari çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. Bu yağışlarda Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde ise kuvvetli yağış bekliyoruz. Sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu olayları görülebilir."

Yarın gün boyu yağışların devam edeceğini belirten Özdemirci, diğer bölgelerde ise havanın parçalı ve az bulutlu olacağını ifade etti.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Özdemirci, yarın Marmara Bölgesi'nde kuzeydoğulu, Doğu Anadolu'nun batısında ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar beklendiğini söyledi. Perşembe günü Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, özellikle dağlık bölgelerde yağış bekleniyor.

Özdemirci,

"Cuma günü Göller Yöresi, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinde kısa süreli sağanaklar bekleniyor. Cumartesi günü ülkenin kuzeydoğusunda, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda ve Artvin'in ilçelerinde yağışlar görülecek. Akdeniz'de de Toroslar bölgesinde sağanak geçişleri olacak. Pazar günü ise kuzeydoğuda, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda aralıklarla sağanaklar bekleniyor,"

dedi.

Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri Adana'da TEKNOFEST'te SOLOTÜRK ve Akıncı'dan Nefes Kesen Gösteri

Üç Büyük İlin Hava Durumu Tahmini

Özdemirci, Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta içinde yağış beklenmediğini belirterek, sıcaklıkların İstanbul'da 29-30, Ankara'da 31-34, İzmir'de ise 33-37 derece arasında olacağını söyledi.

Muhabir: Haber Bülteni