Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir? Tarık Taşar vefat etti! Tarık Taşar kimdir?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, 2024 Yerel Seçimleri'nde seçilen Ayşe Serra Bucak olmuştu. Siyasi arenada açıklamaları ve tutumuyla gündemden düşmeyen DEM'li Başkan, merak konusu olmaya devam ediyor. İşte detaylar...

Serra Bucak Kimdir ve Nereli?

1976 yılında Diyarbakır'da doğan Ayşe Serra Bucak, aslen Siverek'lidir. İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunu olan Bucak, yükseköğrenimini Almanya'nın Köln Üniversitesi'nde tamamlayarak Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun olmuştur.

Sosyal Çalışma ve Yerel Yönetim 

Kariyerine 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaparak adım atan Bucak, sosyal çalışma alanında önemli bir tecrübe kazanmıştır. 2014-2016 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaparak, şehrin yönetiminde aktif bir rol üstlenmiştir.

Çocuk ve Kadın Hakları Alanındaki Çalışmaları

2016-2022 yılları arasında çocuk ve kadın hakları konularında Sosyal Çalışmacı olarak görev yapmış olan Bucak, bu alanlarda kayda değer katkılarda bulunmuştur. Aynı zamanda, ÇocukÇa Derneği ve ZimZim Kreş'in kurucularından biri olarak çeşitli sosyal sorumluluk projelerine liderlik etmiştir.

Serra Bucak DEM Parti

DEM Parti Diyarbakır il yönetiminde aktif bir rol üstlenen Bucak, Demokratik Toplum Partisi'nden (DEM Parti) büyükşehir belediye eş başkan adayı olarak seçimlere katılmıştır. 31 Mart yerel seçimlerinde başarılı bir sonuç elde ederek, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başlamıştır.

Serra Bucak Babası Kimdir? 

Ayşe Serra Bucak Küçük, bir haber sitesine verdiği röportajda avukat olan babası Serhat Bucak'ın yıllardır Avrupa'da, sürgünde olduğunu belirtmiştir. Serra Bucak'ın aynı zamanda, Fatih Bucak'ın torunu olduğu bilinmektedir.

Muhabir: Haber Bülteni