Kim Kimdir Nereli

Şevval İlayda Tarhan kimdir? Şevval İlayda Tarhan ilk gümüş madalya

Şevval İlayda Tarhan, genç yaşına rağmen elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeyi başarmıştır. Gelecekte daha büyük başarılara imza atmayı hedefleyen Tarhan, Türkiye'nin gurur kaynağı olmaya devam ediyor. Peki, Şevval İlayda Tarhan kimdir? İşte detaylar...

Abone Ol

Şevval İlayda Tarhan, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk defa gümüş madalya kazandıran genç bir sporcudur. Sosyal medyada ve spor dünyasında büyük bir ilgi uyandıran Tarhan'ın hayatı ve başarıları merak konusu olmaya devam ediyor.

Şevval İlayda Tarhan Kaç Yaşında ve Nereli?

2000 yılında Ankara'da doğan Şevval İlayda Tarhan, spor kariyerine küçük yaşlarda başlamıştır. Ankara Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde eğitim hayatına devam eden Tarhan, annesinin teşvikiyle atıcılık sporuna yönelmiştir. İlk yıllarından itibaren ateşli silahlara ve üniformalara duyduğu ilgi, onun polis veya asker olma hayallerine de yansımıştır.

Şevval İlayda Tarhan Atıcılık

10 metre havalı tabanca dalında yarışan Tarhan, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atmıştır. 2015 yılından beri Ankara Osmanlı Atıcılık Kulübü üyesi olarak yarışan Tarhan, 2018 yılında Güney Kore'nin Changwon kentinde düzenlenen ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda 237.9 puanla yeni bir ulusal gençler rekoru kırarak altın madalya kazanmıştır.

Şevval İlayda Tarhan Madalya

2019 yılında Hırvatistan'ın Osijek kentinde düzenlenen Avrupa 10 m Etkinlikler Şampiyonası'nda 10 m havalı tabanca dalında yeni bir Avrupa Gençler rekoru kırarak altın madalya alan Tarhan, aynı yıl Almanya'nın Suhl kentinde düzenlenen ISSF Gençler Dünya Kupası'nda da altın madalya kazanmıştır.

Şevval İlayda Tarhan Gümüş Madalya

2024 Paris Olimpiyatları'nda Yusuf Dikeç ile birlikte gümüş madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan, uluslararası arenada Türkiye'yi gururlandırmıştır. 2023 yılında ise Estonya'nın Tallinn kentinde düzenlenen Avrupa 10 m Atıcılık Şampiyonası'nda Karışık takım etkinliğinde bronz madalya, Azerbaycan'ın Bakü kentinde düzenlenen ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda ise yine Yusuf Dikeç ile birlikte gümüş madalya kazanmıştır.