Adana'nın verimli tarım arazilerinde etkisini giderek artıran kuraklık, Seyhan Sol Sahil Sulama Birliği'nin çiftçilere güzlük ekim yapmamaları konusunda uyarı yapmasıyla gündeme geldi. Bu uyarının ardından, Seyhan Baraj Gölü'nde su seviyesi hızla düşüş gösterdi.

Göl Seviyesinin Düşüşüyle Sevgi Yolu Gün Yüzüne Çıktı

Kuraklığın etkisiyle gölün ortasında yer alan Sevgi Adası'na bağlanan yol da ortaya çıktı. Hafta sonunu dışarıda geçirmek isteyen Adanalılar, normalde sandalla gidilen adaya bu kez yürüyerek ulaşma fırsatı buldular.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından boğulma ve güvenlik riski nedeniyle yolun bazı bölümleri araç trafiğine kapatıldı. Bazı vatandaşlar bu anı fotoğraflarla ölümsüzleştirirken, bazıları ise adanın kenarındaki göle girerek keyifli vakit geçirdi.

Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay! Bozulan Şarj Kablosunu Onarmak Artık Çok Kolay!

Bataklığa Saplanan Araçlar Uyarılara Rağmen Kurtarılamadı

Uyarılara rağmen otomobiliyle adaya gitmeyi deneyen bir vatandaş, aracının bataklığa saplanmasıyla zor anlar yaşadı. Kendi imkanlarıyla aracını çıkartamayan vatandaş, çekici yardımıyla bataklıktan kurtarıldı. Bu anlar ise çevredeki vatandaşlar tarafından anbean kaydedildi.

Vatandaşlar Fırsatı Değerlendirdi

Eşiyle birlikte adaya yürüyen Ali Kalaycı, "Adana’nın güzelliklerinden faydalanıyoruz. Kuraklık nedeniyle sular çekildi ve biz de bu durumu fırsat bilerek adaya yürüyerek gittik. Motosikletle gidemedik ama yürümek de keyifliydi. Oraya kalıcı bir yol yapılmasını isteriz" şeklinde konuştu.

Bataklığa Düşenler İçin Uyarı: "Adaya Yürüyerek Gitmeleri Daha Güvenli"

Akay Alper isimli bir vatandaş ise, her gün birçok kişinin bataklığa saplandığını belirterek, "İnsanlar uyarıları dikkate almıyor. Normalde buraya araçla girmek yasak. Yazın kuraklık nedeniyle sular çekildiği için insanlar adaya ulaşmaya çalışıyor. Ancak araçlarıyla değil, yürüyerek gitmeleri daha güvenli. Gelenleri uyarıyoruz ama pek fazla dinleyen olmuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA