Kadın cinayetlerinin artışıyla ilgili görüşleri sorulan Sibel Can, kendi güvenliği konusunda endişesi olmadığını belirtti. Ancak “Kendi adıma güvendeyim ama benim dışımda kimse güvende değil, bu çok açık” şeklinde yaptığı açıklama, sosyal medya kullanıcılarının tepkisine yol açtı. Bu ifadeler, özellikle kadınların maruz kaldığı şiddete yönelik hassasiyetin arttığı bu dönemde yanlış anlaşıldı ve ünlü ismi eleştirilerin odağına yerleştirdi.

Sosyal Medyadan Yoğun Tepki

Sibel Can’ın açıklamalarının ardından sosyal medya kullanıcıları hızla tepki göstermeye başladı. Birçok kişi, ünlü şarkıcının sözlerini gereksiz ve duyarsız buldu. "Sahnede bir hayranın üstüne atlarsa görürsün", "Konuşmak için konuşuyor" gibi yorumlarla tepki gösteren takipçiler, şarkıcının sözlerinin daha dikkatli seçilmesi gerektiğini savundular.

Mansur Yavaş tepki gösterdi, Google düzeltti Mansur Yavaş tepki gösterdi, Google düzeltti

"Sibel Bizi de Koru!"

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere farklı ünlüler de katıldı. Kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir yorumda Karaca, "Sibel bizi de korusana" şeklinde esprili bir göndermede bulundu. Bu yorum da kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve tartışmalar büyüdü.

Kaynak: Haber Merkezi