Özellikle cezasızlık algısının giderilmesine yönelik adımlar atılacağını ifade eden Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal uygulamaları konusunda son kararların yakında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ HAZIR

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin tamamlandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak son istişarelerin ardından yürürlüğe gireceğini duyurdu. Tunç, bu belgenin yargı mensupları ve vatandaşlardan gelen görüşlerle şekillendiğini belirterek, ceza adalet sistemine yönelik önemli düzenlemelerin yapılacağını vurguladı.

DENETİMLİ SERBESTLİK VE İYİ HAL UYGULAMALARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Tunç, denetimli serbestlik ve iyi hal indiriminin yeniden ele alınacağını ifade etti. "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemeler, iyi halin kaldırılıp kaldırılmayacağı gibi konular Yargı Reformu Strateji Belgemizde netleştirilecek. Bu konuda hazırlanan yasalar, Meclis'in gündemine gelecek" dedi.

10. YARGI PAKETİ GELİYOR

Bakan Tunç, şu an Meclis'in gündeminde 9. Yargı Paketi’nin olduğunu, ancak 10. Yargı Paketi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü söyledi. Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vurguladığı gibi, toplumun huzurunu bozmaya yönelik suçlarla daha etkin mücadele edileceğini kaydetti.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİ

Kadına yönelik şiddetin artışıyla ilgili sorulara da yanıt veren Tunç, "Kadına yönelik şiddet bizim kırmızı çizgimiz. Önceki yasama döneminde kasten öldürme suçlarına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası getirdik. Kadına karşı işlenen suçlar, diğer suçlardan daha ağır hale getirildi" dedi. Tunç, bu düzenlemelerin daha etkin uygulanması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

ADLİ KOLLUK VE İDARİ KOLLUK AYRIMI TARTIŞMALARI

Tunç, adli kolluk ve idari kolluk ayrımına ilişkin soruya ise "Yıllardır tartışılan bu konu, seçim beyannamemizde de yer aldı. Adli kolluğun daha etkin bir şekilde yürütülmesi için bu konuda gerekli adımlar atılacak" şeklinde yanıt verdi.

Gazze'de 400 bin Filistinli mahsur! Gazze'de 400 bin Filistinli mahsur!

DİSCORD’A ERİŞİM ENGELİ

Son olarak, Discord isimli sosyal medya platformuna getirilen erişim engeliyle ilgili sorulara da yanıt veren Tunç, internet suçlarının önlenmesi için 5651 sayılı kanun kapsamında daha kararlı adımlar atılacağını belirtti. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye'nin hukuk sistemine saygı göstermesi gerektiğini vurgulayan Tunç, bu konuda kararlılıkla çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı