Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sosyal medyada dolaşan "domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" yönündeki iddialara karşı bir açıklama yaparak bu iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Bakanlık, et düzenlemesine ilişkin çıkan söylentilerin, halkı yanıltmaya yönelik dezenformasyon ve manipülasyon içerdiğini vurguladı.

İsrailli askerler şartlarını açıklayıp Netanyahu yönetimine başkaldırdı! İsrailli askerler şartlarını açıklayıp Netanyahu yönetimine başkaldırdı!

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği”nin yürürlükte olmadığı ve mevcut düzenlemelerde domuz etine ilişkin herhangi bir tanım, ifade veya atıf bulunmadığı belirtildi.

Bakanlık, halk sağlığını koruma amacıyla tüm denetimlerin titizlikle yürütüldüğünü ve sosyal medyada yayılan yanlış bilgilerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Ayrıca, gıda güvenliği konusundaki bu tür spekülasyonlara karşı halkın resmi kaynakları dikkate alması gerektiği uyarısında bulund

Kaynak: Haber Merkezi