İnternet faturalarındaki fahiş fiyatlarla ilgili Bakan Uraloğlu’ndan flaş açıklama İnternet faturalarındaki fahiş fiyatlarla ilgili Bakan Uraloğlu’ndan flaş açıklama

130 ASKERDEN İMZA: ESİRLERİN KURTARILMASINI TALEP ETTİLER

130 İsrailli asker, İsrail hükümeti ve İsrail Savunma Kuvvetleri'ne (IDF) hitaben yazdıkları bir mektupta, Gazze'deki saldırılara karşı olduklarını ve esirlerin serbest bırakılmasını talep ettiklerini açıkladı. Mektubu imzalayanlar arasında zırhlı birlikler, topçu birlikleri, hava kuvvetleri, iç cephe komutanlığı ve donanmadan askerler bulunuyor. Askerler, saldırıların esirlerin kurtarılmasını geciktirdiğini ve hayatlarını tehlikeye attığını vurguladı.

"SALDIRILAR ESİRLERİN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR"

Mektupta, "Gazze'de savaşın devam etmesi, yalnızca esirlerin tutsaklıktan kurtarılmasını geciktirmiyor, aynı zamanda hayatlarını tehlikeye atıyor. Çok sayıda asker IDF saldırılarında hayatını kaybetti. Gazze'de esirlerin kurtarılması için düzenlenen saldırılarda ise kurtarılan esirlerden daha fazlası öldü" ifadeleri yer aldı. Bu durumun devam etmesi halinde askerlerin görev yapmayı bırakacağı uyarısında bulunuldu.

Aw300729 02

"KIRMIZI ÇİZGİ ÇOKTAN AŞILDI"

Askerler, "Bazılarımız için kırmızı çizgi çoktan aşıldı, bazılarımız içinse hızla yaklaşıyor. Kırık kalplerle göreve gitmeyi bırakacağımız gün yaklaşıyor" diyerek hükümeti ateşkes yapmaya çağırdı. Ateşkesin sağlanmaması durumunda ise orduda görev almayı sürdüremeyeceklerini belirttiler.

GAZZE'DEKİ SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim'de başlamış ve bu süre zarfında büyük bir insan kaybı yaşanmıştır. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 10'a, yaralananların sayısı ise 97 bin 720'ye ulaştı. Askerlerin, bu kayıpların daha fazla artmasını engellemek amacıyla ateşkes talep etmeleri, hükümetin bu konuda nasıl bir adım atacağına dair soruları gündeme getirdi.

Kaynak: İHA