Mustafa Kemal Atatürk’ün görüşlerine yakınlığıyla bilinen İlahiyatçı-yazar Yaşar Nuri Öztürkün Mustafa Kemal Atatürk’ün dini görüşü hakkında söyledikleri gündeme bomba gibi düştü.

Thumbs B C 9Dd26A7Fa75C46506D84F4889Eb8A089

"Atatürk Deistti"

2016 yılında mide kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Yaşar Nuri Öztürk’ün bir ortamda gizli kameraya çekilen görüntülerde Mustafa Kemal’in dini inanışı hakkında yapılan sohbette Atatürk’ün Deist olduğunu belirttiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılan görüntüler tartışma yaratırken söz konusu görüntülerde sohbet ettiği bir kişi de Mustafa Kemal’in ölmeden önce bir kitap yazdırdığı ve yakın çevresine dağıttığını bu kitapta da Mustafa Kemal’in Deizm’i savunduğunu dile getiriyor.

Deizm nedir?

Deizm veya yaradancılık, din, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl, gözlem, sezgi gibi yollarla Tanrı'nın varlığına inanmasına dayalı bir felsefi görüştür.

İsrailli askerler şartlarını açıklayıp Netanyahu yönetimine başkaldırdı! İsrailli askerler şartlarını açıklayıp Netanyahu yönetimine başkaldırdı!

Kaynak: Haber Merkezi