11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı 11 yıldır aranan cinayet zanlısı tarlada çalışırken yakalandı

Dava dosyasına giren raporda, tetikçi Eray Özyağcı'nın suikast anında Sinan Ateş'e defalarca ateş ettiği ve olay yerinde Özyağcı'nın dışında başka birinin ateş açmadığı vurgulandı. Ayrıca Özyağcı'nın, saldırıdan önce yaklaşık 35 dakika boyunca olay yerindeki kaldırımda beklediği ve çevreyi gözetlediği de belirlendi.

Kamera Görüntüleri İncelendi

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 sanığın yargılandığı davaya ilişkin olarak sunulan bilirkişi raporu, cinayet anını gösteren güvenlik kamerası görüntülerinin analizine dayanıyor. Raporda, saldırının gerçekleştiği Kızılırmak Mahallesi'ndeki bir iş yerinin güvenlik kameralarının, olayın öncesini ve sonrasını net bir şekilde kaydettiği belirtildi.

Kamera görüntülerine göre tetikçi Özyağcı, olay yerinde yaklaşık 35 dakika boyunca kaldırımda bekledi. Ateş ve arkadaşları olay yerine yaklaşırken, tetikçinin onların geldiği yönün tersine bakarak çevreyi izlediği ve dikkatli bir şekilde hareket ettiği görülüyor.

Saldırı Anı Detayları Gün Yüzüne Çıktı

Saldırı anında Özyağcı, Ateş ve arkadaşları Ahmet Keçik ile Selman Bozkurt’un bulunduğu yöne doğru ateş açtı. Bu sırada Ateş’in yüzüstü yere düştüğü ve Özyağcı’nın Bozkurt’a da ateş ederek sol taraftan yaraladığı kaydedildi. Keçik ise kendini korumak için bir aracın arkasına saklandı.

Raporda ayrıca Özyağcı'nın Sinan Ateş'e birden fazla kez ateş ettiği ve bu sırada başka bir kişinin silah kullanmadığı vurgulandı. Yerde yatan Ateş’in üzerinden Keçik’in tabanca aldığı ve Özyağcı'nın kaçtığı yöne doğru ateş ettiği de raporda yer buldu. Ancak Bozkurt’un, Ateş’in yanında eğilerek Keçik’e bir şey verdiği görülse de bu nesnenin tabanca olup olmadığı görüntülerden anlaşılamadı.

Olayın Arka Planı

30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde meydana gelen silahlı saldırıda Sinan Ateş hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili yürütülen soruşturmada, 22 kişi hakkında dava açıldı. Davanın bir sonraki duruşması ise 30 Eylül'de görülecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı