Ankara'da 30 Aralık 2022 tarihinde yaşanan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sinan Ateş'in arkadaşı olan Ömer Zengin, Halk TV'deki "Nasıl Olacak" programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Zengin, suikastla ilgili olarak, iddiaların aksine Olcay Kılavuz'u cinayetin azmettiricisi olarak görmediğini belirtti. Ancak Kılavuz'un, cinayetin aydınlatılması sürecinde önemli bir rol oynadığını ve ifadesinin büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

ÇARPICI İDDİA: KILAVUZ, TEHDİT ALTINDA OLABİLİR

Zengin'in en dikkat çekici iddiası ise Olcay Kılavuz'un MHP'li yöneticiler İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korktuğu yönünde oldu. Zengin, "Olcay, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korkuyor. Olcay cinayetin kilit ismi. Aşağıda torbacılar var, tetikçiler var. Cinayetin anatomisi Olcay'dan sonra başlıyor. Olcay, emniyet müdürlüğü, emniyet müdürleri ve İçişleri Bakanlığı diye gider." ifadelerini aktardı.

Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü

Zengin, eski programa konuk olan Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın yönelttiği "Semih Yalçın öldürme talimatlarını veren kişi midir?" şeklindeki soruya ise "Bu çözülmüş bir cinayet. Bu cinayetin nasıl olduğunu sokaktaki çocuk bile biliyor. Ellerinde bir ton mafya babası var. Bir şekilde birine mal ederler. Ama ben Olcay'ın korktuğunu yüzde yüz eminim. Günah çıkartmaya çalışıyor. Benim bir suçum, günahım yok diye çevresine bir şeyler anlatmaya çalışıyor. O, bu cinayet soruşturmasının yukarılara kadar gideceğini düşünmüyor, kendisine sıranın gelmeyeceğini düşünüyor." şeklinde yanıt verdi.

“BÖYLE ŞEREFSİZ BİR OYUNUN İÇİNDE BULUNACAK KADAR ŞEREFSİZ DEĞİLİM”

MHP'li Olcay Kılavuz, kendisi hakkındaki iddialara uzun bir süre sonra cevap vererek, böyle bir olaya karışmayacağını ve Sinan Ateş için adalet istediğini ifade etmişti. Kılavuz konuya ilişkin "Her şeyden evvel böyle şerefsiz bir olayın içerisinde bulunacak kadar şerefsiz biri değilim. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm. Sinan Ateş için ben de adalet istiyorum. Devletimiz gerekeni yapsın." demişti.

Muhabir: Haber Bülteni