Ayşe Ateş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kiralık katil Eray Özyağcı'nın cinayetten sonra Bolu'da saklandığına dair güçlü şüpheler olduğunu ifade etti.

Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü Sandalye Firmasından Dikkat Çeken Test: 2 Tonluk Lüks Araçla Sağlamlık Kontrolü

Ateş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sinan'ın katledilmesinden yaklaşık olarak 1 ay sonra MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül'ün baba evi neden aranmıştır? Kiralık katil Eray Özyağcı'nın Bolu'da araç değiştirdiği, İstanbul'a götürülmek yerine Bolu'da bir müddet gizlendiğine dair kuvvetli şüphe bulunmaktadır."

Bu sorular, cinayet soruşturmasında yeni tartışmalara neden oldu.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayşe Ateş ve olay sırasında yanında bulunan Selman Bozkurt "müşteki" olarak yer alırken, 22 kişi "sanık" ibaresiyle yer aldı. Sanıklardan Özyağcı, Balkaya ve Kurt'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ayrıca, Çep ve Demirbaş'ın cinayete azmettirmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Özyağcı'nın "ruhsatsız tabanca bulundurmak ve taşımak" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, Demirbaş'ın ise "zincirleme şekilde kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

YARDIM EDENLERE 15-20 YIL HAPİS İSTENDİ

Sanıklardan Asarkaya, Saraç, Köktürk, Yüce, Uzunlar, Gelenbey, Çolak, Bayraktar, Güney, Ersoy, Zorlu, Ataç, Yüksel, Öktem, Karadeniz, Atay ve Aykal'ın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 15'er yıldan 20'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Aykal'ın ayrıca kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanarak maktule ait kişisel bilgileri hukuka aykırı olarak temin ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Olaya ilişkin 39 kişiden 17'si hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği aktarıldı.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ: NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022'de, eski Ülkü Ocakları Başkanı ve akademisyen Sinan Ateş, Ankara'nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde akrabası Selman Bozkurt ile birlikte yürürken, Eray Özyağcı tarafından düzenlenen silahlı saldırıya uğradı. Olayda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Muhabir: Haber Bülteni