Asayiş

Sincan’da iskelenin kırılması sonucu 3 işçi hayatını kaybetmişti: 4 kişi gözaltına alındı

Ankara’nın Sincan ilçesinde inşaat halindeki bir apartmanın 12. katındaki iskelenin kırılması sonucu 3 işçi hayatını kaybetti. Olayda ikisi iş güvenlik uzmanı, bir firma yetkilisi ve bir şantiye şefi gözaltına alındı. \n \n

Abone Ol

Ankara’nın Sincan ilçesinde inşaat halindeki bir apartmanın 12. katındaki iskelenin kırılması sonucu 3 işçi hayatını kaybetti. Olayda ikisi iş güvenlik uzmanı, bir firma yetkilisi ve bir şantiye şefi gözaltına alındı.

Sincan’ın Törekent Mahallesi’nde, Salihoğulları İnşaatı tarafından yürütülen projede, Çetin Buru (39), Volkan Buru (34) ve Mertcan Buru (27) isimli işçiler, apartmanın dış cephe mantolamasını yaparken iskelenin kırılması sonucu yere düştü ve hayatını kaybetti.

GÖZALTINA ALINDILAR

Olayın ardından polis ekipleri, iki iş güvenlik uzmanı, bir firma yetkilisi ve bir şantiye şefini gözaltına aldı. Ayrıca, inşaatta yetkili olan iki kişinin firar ettiği ve polis ekiplerinin firari şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bu trajik olay, inşaat sektöründe iş güvenliği standartlarının ve denetimlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.