Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelindeki okullarda kantin denetimlerini titizlikle yürütüyor. Denetimlerin amacı, öğrencilerin hijyenik ve sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlamak. Zabıta ekipleri, okul kantinlerinde gıda maddelerinin son tüketim tarihlerini kontrol ederken, hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını da inceledi. Belirlenen eksiklikler konusunda kantin yetkilileri uyarıldı.

Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK'ten açıklama geldi Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK'ten açıklama geldi

Denetimlerde, okul yönetimi ile iş birliği yapılarak, Bakanlık tarafından satılması yasaklanan ürünler de kontrol edildi. Ekipler, kantinlerdeki tüm ürünleri tek tek inceleyerek hijyen standartlarına, son tüketim tarihlerine, fiyat tarifelerine ve etiket bilgilerine dikkat etti.

Ayrıca, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapan zabıta ekipleri, denetimlerin belli aralıklarla devam edeceğinin altını çizdi. Eğitim kurumlarında satışa uygun olmayan gıda ve içeceklerin yanı sıra, Okul Gıdası Logosu bulunmayan hazır ambalajlı ürünler için gerekli işlemler uygulandı. Bu kapsamda, öğrencilerin sağlığının korunmasına yönelik hassasiyet gösterilmeye devam edileceği belirtildi.

Kaynak: İHA