Asayiş

Sınırda yasa dışı geçiş girişimi engellendi: 9'u terör örgütü üyesi 12 kişi yakalandı

Türk sınır güvenlik birimleri, Türkiye-Yunanistan ve Suriye-Türkiye sınırlarında yasa dışı geçiş girişiminde bulunan 12 kişiyi yakaladı. Yapılan detaylı incelemeler, yakalanan şahıslardan 9’unun terör örgütlerine üye olduğunu ortaya koydu.

Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin sınır güvenliği konusundaki kararlılığı bir kez daha vurgulandı. Bakanlık, yasa dışı geçişlerle mücadele kapsamında sınır birliklerinin titizlikle çalıştığını ve tüm geçiş girişimlerine karşı önlemlerin arttırıldığını belirtti.

Terör Örgütü Mensupları Yakalandı

Söz konusu olayda, Türkiye'den Yunanistan'a ve Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan toplam 12 kişi sınır devriyeleri tarafından yakalandı. Bakanlık açıklamasında, yakalanan şahısların kimlik tespitleri yapıldıktan sonra, 7 kişinin FETÖ, 2 kişinin ise PKK/PYD-YPG terör örgütü üyesi olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

Sınır Güvenliği İçin Mücadele Sürüyor

MSB, sınır hattında yasa dışı faaliyetlere karşı mücadelenin aralıksız devam ettiğini ve güvenlik güçlerinin, terör örgütü üyeleri başta olmak üzere, yasa dışı geçiş girişimlerine karşı teyakkuzda olduğunu bildirdi. Bakanlık, benzer olayların önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırıldığını kaydetti.