Asayiş

Sivas sokaklarında görüldü hayrete düşürdü

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde sabah saatlerinde şehir merkezine inen bir kurt, vatandaşları şaşkına çevirdi. Aç kaldığı düşünülen kurt, yiyecek arayışı içinde sokaklarda gezdi.

Abone Ol

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde nadir rastlanan bir olay yaşandı. Sabahın erken saatlerinde şehir merkezinde görülen bir kurt, vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı. Açlık nedeniyle şehir merkezine kadar indiği tahmin edilen kurt, sakin tavırlarla sokaklarda dolaştı.

Vatandaşların tedirginliğine rağmen kurt, çevrede herhangi bir zarar vermeden bir süre sonra gözden kayboldu. Olayın tanıklarından Osman Altun, kurdun yiyecek aramak amacıyla şehir merkezine inmiş olabileceğini belirtti. Altun, “Biraz tedirgin olduk ama hayvanın çevreye bir zararı yoktu. Şehrin merkezine bu saatlerde kurdun girmesi pek alışık olduğumuz bir şey değil. Sanırım hayvan acıktı o sebeple şehre indi” dedi.

Şarkışla’da nadir görülen bu olay, sosyal medyada da kısa sürede yayıldı ve bölge halkı arasında endişe yarattı. Vatandaşlar, özellikle sabah saatlerinde dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.