Yaşam

Sivas’ta İlk Antika Pazarı Yoğun İlgi Gördü

Sivas Antikacılar Derneği Tarafından Düzenlenen Antika Pazarı, Tarihi Eşyalarla Vatandaşları Buluşturdu

Abone Ol

Sivas’ta geçmişle kültürel bağ kurabilmek ve antikaya ilgi duyan kişilerin kazanç elde etmelerini sağlamak amacıyla kurulan ilk antika pazarı, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sivas Antikacılar Derneği tarafından düzenlenen Sivas Antika Pazarı, Yenişehir kapalı pazar alanında gerçekleştirilen açılış töreni ile kapılarını açtı


Açılış törenine Sivas İl Kültür Müdürü Aziz Erdoğan, Sivas Antikacılar Derneği Başkanı Menderes Kartalmış ve birçok vatandaş katıldı. Çevre illerden de satıcıların ve alıcıların geldiği antika pazarı, tarihi ve kültürel değeri olan pek çok ürünü ziyaretçilerle buluşturdu.

Antika Pazarı'ndaki Ürünler


Pazarda, eski paralar, tarihi gramofonlar, pikaplar, plaklar, gaz lambaları, at arabası ve kanı tekerlekleri, eski gümüş saatler, porselen eşyalar gibi birçok antika ürün sergilendi. Antika meraklıları, bu nadide parçaları inceleme ve satın alma fırsatı buldu. Vatandaşlar, pazarda sergilenen tarihi eser ve antika ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Açılış Konuşmaları Yapıldı


Açılış töreninde konuşan Sivas Antikacılar Derneği Başkanı Menderes Kartalmış, pazarın hayırlı olmasını dileyerek, antika eşyaların toplumla buluşmasının önemine vurgu yaptı. Antika eşyaları vatandaşlarla buluşturan esnaf ise duygularını dile getirerek pazarın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vatandaşların Yoğun İlgisi
Sivas Antika Pazarı, hem Sivas’tan hem de çevre illerden gelen antika severlerin buluşma noktası oldu. Pazara gösterilen yoğun ilgi, antika ürünlerin ve geçmişin kültürel değerlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.