Yaz aylarının kabusu haline gelen sivrisinekler uuykusuz geceler geçirmenize sebep olabilir. Ancak bilim insanlarının ortaya koyduğu tespitler sonucunda sivrisineklerin karanfil kokusunu sevemediği, bu kokudan kaçındıkları belirlendi. Yaz akşamlarını daha keyifli ve huzurlu hale getirmek için doğal yöntemleri uygulayarak sivrisineklere elveda diyebilirsiniz. İşte, sivrisinekleri evinizden uzak tutacak bazı doğal yöntemler...

KARANFİL

Karanfil kokusu, sivrisineklerin en sevmediği ve kaçındığı bir koku olarak biliniyor. Tek yapmanız gereken, bir avuç karanfil alıp onları bulunduğunuz alana serpmek veya karanfil yağı kullanarak odanızı bu hoş kokuyla doldurmak. Sivrisinekler bu kokuyu alır almaz, hızla uzaklaşacaklar.

SİVRİSİNEKLERİ EVDEN UZAKLAŞTIRAN DİĞER DOĞAL YÖNTEMLER

Nane Yağı:

Sivrisineklerin sevmediği bir koku olan nane yağı, doğal bir kovucu olarak işlev görür. Nane yağı kullanarak sivrisinekleri uzak tutabilirsiniz.

Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor Haymana Belediyesinden büyük hizmet: Mahallelerin su sorunları bir bir çözülüyor

Limon ve Portakal Kabukları:

Limon veya portakal kabuklarını sivrisineklerin girebileceği yerlere yerleştirmek, onları uzak tutar. Bu kabuklar, doğal bir kovucu olarak etkili bir şekilde çalışır.

Lavanta:

Lavanta, sivrisineklerin hoşlanmadığı bir kokuya sahiptir. Yatak örtülerine veya odanıza lavanta yağı sürerek sivrisineklerden korunabilirsiniz. Lavanta yağı, aynı zamanda hoş bir aroma sağlar.

Çiçek Saksıları

Ev ve bahçenizde sivrisineklerin hoşlanmadığı bitkileri yetiştirerek (örneğin, sarımsak veya biberiye) onları uzak tutabilirsiniz. Bu bitkiler, sivrisineklerin sevmediği kokular yayarak doğal bir bariyer oluşturur.

Doğal Sivrisinek Kovucu Mumlar:

Balmumu veya soya mumlarına karanfil, lavanta veya nane yağı gibi doğal kovucular ekleyerek sivrisineklerden korunabilirsiniz. Bu mumlar, hem ortamınızı aydınlatır hem de sivrisinekleri uzak tutar.

Muhabir: Haber Bülteni